Hizbullah'ın askeri liderliğinde "hayatta kalan tek kişi" de öldürüldü

İsrail ordusu arama listesindeki Hizbullah’ın üst düzey liderlerinden Ali Ebu Rıza’yı da öldürdüğünü açıkladı. Lübnan'dan henüz doğrulama gelmese de Ali Ebu Rıza listedeki son kişiydi. Öte yandan, Hizbullah Yürütme Konseyi Başkan Yardımcısı Nabil Kaouk’un öldürüldüğü doğrulandı.

İsrail ordusunun Lübnan’ın kuzeyindeki Bekaa Vadisi’nde bir eve düzenlediği saldırıda 11 kişi, güneyindeki Tayr Debba kasabasına düzenlediği saldırıda ise 4 kişi hayatını kaybetti.

Hizbullah'ın askeri liderliğini ortadan kaldırdığını açıklayan İsrail, bugün de Hizbullah'ın üst düzey isimlerinden Nebil Kauk'u öldürdüğünü iddia etti. Hizbullah tarafından ise iddilara yönelik henüz bir açıklama gelmedi.

İsrail ordu sözcüsü Avichai Adrai sosyal medya hesaplarında, Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah'ın Cuma günü öldürülmesinin ardından Hizbullah'ın askeri komuta zincirinin bir şemasını yayınlamış, Güney Cephesi'nin “Bedir Birimi Komutanı” Ebu Ali Rıza dışında herkes “ortadan kaldırıldı” olarak işaretlendi.

Yeni bir iddiaya göre, İsrail ordusu arama listesindeki Hizbullah’ın üst düzey liderlerinden Ali Ebu Rıza’yı da öldürdüğünü açıkladı. Böylece Hizbullah’ın komuta kademesi düzeyinde lider kadrosundan kimse kalmadı.

EBU ALİ RIZA KİMDİR?

“Hacı Ebu Hüseyin” lakaplı Rıza, Hizbullah'ın en önde gelen askeri oluşumlarından biri olan Bedir birimine komuta ediyor ve İsrail raporlarına göre 20 Eylül'de İsrail tarafından öldürülen İbrahim Akil'in yerine seçkin Rıdvan biriminin komutasını üstlendi.

Hakkında çok az şey bilinen Rıza 60 yaşında olduğu ve Lübnan'ın güneyindeki Tyre bölgesindeki Barish kasabasından geldiği belirtiliyor.

ABBAS NİLFURUŞAN DOĞRULANDI

İsrail Gazze Şeridi’nde 7 Ekim’den bu yana sürdürdüğü saldırıları Lübnan’da da sürdürüyor. Lübnan’a gece gündüz bomba yağdıran İsrail ordusu, ülkenin kuzeyindeki Bekaa Vadisi’nde bir evi hedef aldı. Saldırıda 11 kişi hayatını kaybetti. Enkaz altında arama çalışmaları sürüyor.
Lübnan Ulusal Haber Ajansı’nın (NNA) haberine göre, İsrail’in ülkenin güneyindeki Tyre bölgesinde yer alan Tayr Debba kasabasını bombalaması sonucu ise 4 kişi öldü, çok sayıda kişi ise yaralandı.

İran Devrim Muhafızları Ordusu tarafından yapılan açıklamada, Kudüs Gücü Operasyonlarından sorumlu komutan yardımcısı Abbas Nilfuruşan'ın İsrail'in Cuma günü Beyrut'a yönelik gerçekleştirdiği saldırıda hayatını kaybettiğini doğruladı. Açıklamada, Nilfuruşan'ın “İran'ın güvenliği için çalışan ve Filistin davasına yardım eden biri” olduğu vurgulandı.

Lübnan Sağlık Bakanlığı 8 Ekim’den bu yana bin 640 kişinin yaşamını yitirdiğini açıklamıştı.

İsrail Gazze'den sonra Lübnan'da vahşeti yaşatıyor! İşte son durum! Fenerbahçe duble yaptı, zirveye bir adım daha yaklaştı! Bazı ürünleri besin değeri azalmadan tüketmek mümkün! İşte o yöntem!
Sonraki Haber