Hrant Dink suikastının tetikçisi Ogün Samast: Hiçbir terör örgütüyle irtibatım yoktur

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesi olayının sanığı Ogün Samast'ın yargılandığı örgüt davasının görülmesine devam edildi. Mahkeme, Ogün Samast'ın adli kontrol tedbirinin devamına hükmederek duruşmayı kararın açıklanması için 10 Ocak tarihine erteledi. Samast savunmasında "Hiçbir terör örgütüyle irtibatım yoktur" dedi.

"SUÇA SÜRÜKLENEN ÇOCUK"

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in 19 Ocak 2007'de öldürülmesine ilişkin hakkında 'silahlı terör örgütüne üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek' suçundan 10 yıla kadar hapis talebiyle yeni dava açılan ve 15 Kasım'da tahliye edilen Ogün Samast'ın, birleşen 11 sanıklı örgüt davası çerçevesinde yargılanmasına devam edildi.

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya 'suça sürüklenen çocuk' sıfatıyla Ogün Samast ve bazı sanıklar Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla bağlandı. Dink ailesinin avukatları ile bazı sanıkların avukatların ise mahkemede hazır bulundu.

Rojin Diyarbakır’da toprağa verildi, tabutu kadınlar omuzladı Survivor finalisti, Anadolu Ateşi dansçısı Hasan Yalnızoğlu vefat etti Dünyanın süper güç ülkeleri belli oldu Ne Suudi Arabistan ne Rusya! En çok petrol üreten ülkeler açıklandı "Vatan için ölür müsün?" Tüm dünyada ülke ülke sonuçları belli oldu! Malatya Belediye Başkanı son durumu açıkladı! Yıkılan bina var mı?