Hrant Dink suikastının tetikçisi Ogün Samast: Hiçbir terör örgütüyle irtibatım yoktur

11 SANIKLI ÖRGÜT DAVASIYLA BİRLEŞTİRİLDİ

Hazırlanan iddianamede, suça sürüklenen çocuk sıfatıyla yer alan Ogün Samast'ın 'silahlı terör örgütüne üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek' suçundan 5 yıldan 10 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması talep edilmişti.

Daha sonra İstanbul 2. Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan dava dosyası, İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki 11 sanıklı örgüt davasıyla birleştirilmişti.

Öte yandan, Samast'ın dosyasının birleştirildiği örgüt davasına ilişkin hazırlanan iddianamede ise şüpheliler Yahya Öztürk ve Adem Sağlam'ın ‘anayasayı ihlal', ‘belli bir yükümlülüğün ihmaliyle kasten öldürmeye neden olmak' ve ‘silahlı terör örgütüne üye olmak' suçlarından ayrı ayrı ağırlaştırılmış müebbet ile 22 yıl 6'şar aydan 35'er yıla kadar hapis cezasına çarptırılmaları talep edilmişti.

İddianamede şüpheliler Ramazan Akyürek, Faruk Sarı ve Ali Fuat Yılmazer'in ‘anayasayı ihlal' suçundan ayrı ayrı ağırlaştırılmış müebbet hapisleri talep edilirken, diğer şüpheliler Yasin Hayal, Zeynel Abidin Yavuz, Tuncay Uzundal, Erhan Tuncel, Ersin Yolcu, Ahmet İskender'in ‘terör örgütüne üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işleme' suçundan 5'er yıldan 10'ar yıla kadar hapis cezaları talep edilmişti.

"Vatan için ölür müsün?" Tüm dünyada ülke ülke sonuçları belli oldu! Rojin Diyarbakır’da toprağa verildi, tabutu kadınlar omuzladı Dünyanın süper güç ülkeleri belli oldu Devlete milyonlarca lira borçları var! İşte o liste Ne Suudi Arabistan ne Rusya! En çok petrol üreten ülkeler açıklandı HANGİ BAKAN GİTSİN, HANGİSİ KALSIN?