İban ile para gönderenler dikkat! Artık zorunlu

Son dönemlerde yaygınlaşan iban ile ödeme yöntemi hem tüketiciler hem de vergi denetimleri açısından çeşitli sorunlara yol açıyor. İşletmeler, kredi veya banka kartı yerine doğrudan banka hesaplarına ödeme almayı tercih ederken bu durum bazı olumsuzluklara yol açıyor. Bakanlık, kayıtdışı kazanç sağlayan mükelleflere yönelik denetimleri artırırken, işletmelerin bu tür ödemelerde kesinlikle fiş veya fatura düzenlemeleri gerektiği, aksi takdirde yasal yaptırımlarla karşılaşacakları ifade ediliyor.

Son dönemlerde yaygınlaşan iban ile ödeme yöntemi hem tüketiciler hem de vergi denetimleri açısından çeşitli sorunlara yol açıyor. İşletmeler, kredi veya banka kartı yerine doğrudan banka hesaplarına ödeme almayı tercih ederken bu durum bazı olumsuzluklara yol açıyor.

"Türkiye'nin nefretlik ailesi" ile ilgili yeni iddia İşte 19 Eylül 2024 güncel altın fiyatları Aniden oluşabilir... Risk haritası güncelleniyor! ABD medyası yazdı! Lübnan'daki telsizler nasıl patlatıldı? Meteorolojiden birçok il için kuvvetli yağış uyarısı! Okan Buruk'tan Fenerbahçe maçı öncesi sürpriz Dries Mertens kararı