İBB Sözcüsü Murat Ongun'dan Paris sarayı iddialarına yanıt: Haftalık 249 bin Euro ödendi, iddialar yalan!

İBB'nin Paris'te günlüğü 300 bin Avro’ya Palais Galliera isimli sarayı kiraladığına dair iddialara İBB Sözcüsü Murat Ongun'dan cevap geldi. İddiaları yalanlayan Ongun, İstanbul Evi'nin haftalık kirasının 249 bin Euro olduğunu ve tüm masrafların sponsorlar tarafından karşılandığını söyledi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ve Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) işbirliği ile olimpiyatların devam ettiği Paris’te ünlü moda müzesi Palais Galliera’da “İstanbul Evi” açıldı.

ABD'deki Türk Evi'ne etmedik laf bırakmayan CHP'li İBB'nin Paris’te günlüğü 300 bin Avro’ya sarayı kiraladığına dair iddialar sosyal medyada bütük tepki çekti. 

"TÜM MASRAFLAR SPONSORLAR TARAFINDAN KARŞILANIYOR"

İstanbul Evi'ne ilişkin eleştirilere yanıt veren İBB Sözcüsü Murat Ongun iddiaları yalanladı. 

Ongun, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, İstanbul Evi'nin haftalık kirasının 249 bin Euro olduğunu belirtti ve tüm masrafların sponsorlar tarafından şartsız bağışı ile karşılandığını söyledi.

Murat Ongun'un açıklaması şöyle:

"Paris’teki “İstanbul Evi” ile ilgili kamuoyuna yansıyan bilgiler doğru değildir. Evin haftalık kirası 249 bin euro olup tüm masraflar sponsorların şartsız bağışı ile karşılanmıştır. İstanbul’un olimpiyat adaylığı yolundaki bu önemli uluslararası tanıtım faaliyeti için İBB bütçesinden para harcanmamıştır. Kamuoyunu yanıltıcı bilgilere lütfen itibar etmeyiniz."

Bazı fakülte, yüksekokul ve enstitüler kapatıldı, yenileri açıldı... Celtic tribünlerinden Filistin'e destek: Asla yalnız yürümeyeceksiniz! 20 Eylül 2024 akademik kadro ilanları Resmi Gazete'de
Sonraki Haber