İHA'lardan sonra sıra SİDA'larda! İnsansız deniz aracının ilk testleri başarıyla tamamladındı

Diğer projelerde de kullanılabilecek çözümler

Proje kapsamında HAVELSAN, platform otonomisi, görev sistemi yazılımları, yer kontrol istasyonu, mini-GVDS (Gemi Veri Dağıtım Sistemi), anti jam özellikli GNSS ve Uydu Haberleşme Sistemi geliştirip üretiyor. Yonca-Onuk ise SİDA platformu olan teknenin üretilmesi ve teknede kullanılacak olan faydalı yüklerin tedarik ve entegrasyonunu gerçekleştiriyor.

Proje tamamlandığında, otonom seyir ve görev icra edebilen, ADVENT SYS ile entegre ve Yer Kontrol İstasyonu ile ADVENT SYS üzerinden kontrol edilebilen HAVELSAN'ın geliştirdiği ilk otonom su üstü aracı ortaya çıkmış olacak.

Yapay zeka, öğrenen algoritmalar, büyük veri, veri füzyonu, otonom sistemler teknolojileri kullanılarak geliştirilmekte olan Sancar, 12,73 metre uzunluğuna, 3,3 metre genişliğine, 9 ton deplasmana sahip bulunuyor. Sancar, 40 knots'ın üzerinde hıza, 740 kilometrenin üzerinde seyir menziline ulaşıyor.

Liderler ne kadar maaş alıyor? İşte en fazla maaş alan dünya liderleri Dünyanın en büyük ekonomisine sahip olacak ülkeler açıklandı! Yapay zeka yanıtladı... Dünyanın en İslam düşmanı ülkeleri hangileri? Hamas savaşçılarına tecavüzcü diyen gazeteciye tepki yağıyor! Altın fiyatları ne kadar oldu? Arda Güler performansıyla yine kendine hayran bıraktı