İletişim Başkanlığı açıkladı 'Almanya basınının Türkler geri gönderilecek' iddiası doğru mu?

İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Müdürlüğü Alman basınında yer alan Almanya ile Türkiye'nin 500 Türk'ün özel uçaklarla Türkiye'ye gönderileceği iddialarının gerçeği yansıtmadığını açıkladı.

Dezenformasyonla Mücadele Müdürlüğü (DMM) Alman basınında yer aldığı iddia edilen Almanya ve Türkiye arasında anlaşmaya varıldığı ve 'Almanya’da yasal ikamet hakkı bulunmayan 500 Türk özel uçak seferleriyle Türkiye’ye gönderilecek' bilgisinin doğru olmadığını açıkladı. 

DMM tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: 

"Alman basınında yer alan, "Almanya ile Türkiye anlaşmaya vardı. Her hafta Almanya’da yasal ikamet hakkı bulunmayan 500 Türk özel uçak seferleriyle Türkiye’ye gönderilecek" iddiası doğru değildir. Sayın Cumhurbaşkanımız ile Almanya Şansölyesi Scholz arasında 23 Eylül günü New York’ta yapılan görüşmede iddia edildiği bir konu gündeme gelmemiştir. Vatandaşlarımızın toplu olarak sınır dışı edilmesine ilişkin hiçbir uygulamaya onay verilmemiştir. Asılsız iddialara itibar etmeyiniz."

Vapurun tuvalet kısmında sır ölüm Devrim Özkan'dan eski rol arkadaşı Deniz Baysal'a sürpriz! MasterChef yeni bölüm fragmanı geldi! Eleme potasına giren 7. isim kim
Sonraki Haber