İmamoğlu panikledi: İstanbul Üniversitesi’ne giderek yatay geçişini anlatmaya çalıştı!

1990 yılında girdiği Girne Amerikan Üniversitesi'nden İstanbul Üniversitesine yasal olmayan yollardan geçiş yaptığı iddia edilen Ekrem İmamoğlu'nun diploma krizinde dikkat çeken bir gelişme yaşandı. İmamoğlu'nun hafta başında İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi'ne gittiği ve yatay geçişiyle ilgili konuştuğu öğrenildi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun KKTC'de bulunan Girne Amerikan Üniversitesi'nden İstanbul Üniversitesi'ne babasının yakın arkadaşı ve hemşehrisi Kemal Alemdaroğlu'nun torpiliyle geçtiği bu yüzden de diplomasının gerçekliliğini olmadığı iddia edildi. 

YÖK denkliğini 1994 yılında aldığı ortaya çıkan Girne Amerikan Üniversitesi'nden 1990 yılında İstanbul Üniversitesi'ne geçiş yapan İmamoğlu'nun diplomasındaki şaibe devam ediyor. 

İMAMOĞLU'NDAN İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ'NE PANİK ZİİYARETİ

Ekrem İmamoğlu'nun hafta başında İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi’ni ziyaret ederek bazı akademisyenlerle bir araya geldiği ortaya çıktı. 

"BİR ARKADAŞIMIN YATAY GEÇİŞ YAPTIĞINI DUYDUĞUMDA ŞOK OLDUM"

İmamoğlu'nun paniklediğini gösteren bu ziyarette, İmamoğlu “Bir arkadaşımın yatay geçiş yaptığını duyduğumda şok oldum” ifadelerini kullandı ama kendi geçiş süreci hakkında net bir açıklama yapmadı.

"BEN 90 YILINDA GEÇİŞ YAPTIM"

Görüntülerin yeni ortaya çıktığı görüşmede, İmamoğlu “Ben 90 yılında bu okula geçiş yaptım. Ben de bu okula geçiş yapıldığını 89 yılında geçenlerden öğrendim. Ben böyle bir alan çıkarmadım kendime. 89’da geçen arkadaşlarım, hatta biri de ev arkadaşım benim Kıbrıs’ta… Şok oldum geçince. Mutlu da oldum onun adına. Sonra 90’da başvuranda, burada 3-4 yılında böyle geçişler yapıldı. Sonra kapatıldı. Geçti mi, geçmedi mi? Doğru mu, yanlış mı? Hani bir işi geçer de millet birisi çıkarsın sayısını açıklasın. Yüz müdır, yüz elli midir sayısı? Tabii bir geçiş şeyimiz geldi listemiz. Mesela iyi bir not ortalamam vardı o zaman geçiş yaparken. Ben bir tek istatistik dersimi kabul edemedim. Ben 21 derste ikinci sınıfa başladım. Ben okulu bitirdiğimde benim tek dersim kalmıştı. O zaman bütünlemeye…” ifadelerini kullandı.

İmamoğlu’nun sözleri üzerine araya giren bir kişi “O dönemler yatay geçişler bayağı zordu. Ben o komisyonlarda yer aldım. Sizinkinde değil ama. Dolayısıyla bayağı sık dokuyup bayağı ciddi bir şekilde inceleniyordu. Hepsi kayıtlı kuyutlu, fakültede mevcut.” dedi.

Ancak söz konusu kişi, o dönemde YÖK denkliği bulunmayan Girne Amerikan Üniversitesi’nden İstanbul Üniversitesi’ne yapılan geçişlerde neleri kıstas aldıklarına ilişkin bir açıklama getirmedi.

İmamoğlu’nun bu açıklamalarının şaibeyi gidermediği görülürken, tartışmaların resmi makamlarca yapılacak bir soruşturmayla netliğe kavuşturulup kavuşturulmayacağı ise halen merak konusu.

Kaynak: Veryansın

4 Ekim 2024 borsa günü yükselişle tamamladı! Türkiye ile Ukrayna arasındaki Serbest Ticaret Anlaşması resmileşti! Bir semtte cinayet diğer semtte hırsızlık! Ortalık savaş alanına döndü
Sonraki Haber