İngiltere'nin Bill Gates'i... Ortağı öldü kendisi kayıp!

Sicilya'daki lüks yat kazasında kaybolan 6 kişi için arama çalışmaları devam ederken dikkat çeken detaylar ortaya çıktı. Kaybolan altı kişi arasında “İngiltere’nin Bill Gates’i” olarak tanınan İngiliz milyarder Mike Lynch de yer alıyor. ABD'de hakkında açılan 15 dolandırıcılık suçlamasından aklanan Lynch'in beraber temize çıktığı ortağı Stephen Chamberlain de 2 gün önce çıktığı sabah koşusunda araba çarpması sonucu hayatını kaybetti.

Sicilya'daki lüks yat kazasında kaybolan 6 kişi için arama çalışmaları devam ediyor

Sicilya açıklarında süper lüks yatın batmasının ardından kaybolan altı kişi arasında İngiliz milyarder Mike Lynch ve Morgan Stanley'nin başkanı Jonathan Bloomer da bulunuyor.

ORTALAMA KİRA BEDELİ 195 BİN EURO

Çevrimiçi kiralama sitelerinin ortalama 195 bin Euro'ya kiraladığı ve Mike Lynch tarafından kiralanan ancak Porticello'nun 700 metre açığında demirli haldeyken battığı biliniyor.

ALABORA OLUP BATTI...

Yabancı turistleri taşıyan süper lüks yatın kötü hava koşulları nedeniyle alabora olup İtalya'nın güneyindeki Sicilya açıklarında batmasının ardından kaybolan altı kişi için arama çalışmaları Salı günü yeniden başlatıldı.

Pazartesi günü yapılan ilk arama çalışmaları başarısızlıkla sonuçlandıktan sonra dalgıçlar, Salı sabahı Palermo yakınlarındaki Porticello limanında bir kurtarma botu hazırladı.

MAHSUR KALMIŞ OLABİLİRLER

Kurtarma ekipleri ve dalgıçlar, Morgan Stanley Başkanı Jonathan Bloomer ve eşi, İngiliz teknoloji milyarderi Mike Lynch ve 18 yaşındaki kızı Hannah, Lynch'in ABD'li avukatı Chris Morvillo ve eşi Nada olmak üzere toplam altı kayıp kişi için yatın battığı noktaya geri döndü. Kayıp kişilerin 50 metre derinlikteki (164 feet) gövdenin içinde mahsur kalmış olabileceği düşünülüyor.

Yat, 12'si yolcu ve 10'u mürettebat olmak üzere toplam 22 kişiyi taşıyordu.

Yetkililer daha önce yaptıkları açıklamalarda, 1 yaşındaki bebeğini dalgaların üzerinde tutarak kurtaran bir annenin de aralarında bulunduğu 15 kişinin kurtarıldığını, yedi kişinin ise kaybolduğunu bildirmişti.

İlerleyen saatlerde dalgıçların bir kişinin cansız bedenine ulaştığı, diğer altı kişi için isearamaların devam ettiği belirtilmişti.

Mike Lynch ve eşi

İNGİLTERE'NİN TEKNOLOJİ KRALI DA BATAN TEKNEDEYDİ

Kayıplar arasında yer alan Mike Lynch, İngiltere'nin teknoloji kralı olarak tanınıyor. Lynch, haziran ayında Hewlett Packard'ın şirketi Autonomy Corp.'u 11 milyar dolara devralmasıyla ilgili ABD federal mahkemesinde dolandırıcılık ve komplo suçlamalarından beraat etmişti.

Lynch'in eşi Angela Bacares ise kurtarıldı.

Konuklar arasında Lynch'e dava süreci boyunca destek veren kişiler bulunurken, yattaki toplanmanın, Lynch'in beraatini kutlamak üzere organize edildiği düşünülüyor.

TRAJİK KADER ORTAKLIĞI...

Söz konusu kayıp 6 kişi arasında İngiliz teknoloji milyarderi Mike Lynch de bulunuyor. 1996 yılında veri odaklı yazılım şirketi Autonomy'yi kuran ve 'İngiltere'nin Bill Gates'i olarak tanınan Lynch, 2011 yılında şirketini ABD'li dev Hewlett-Packard'a (HP) sattı. Lynch 11 milyar dolarlık bu satıştan doğrudan 800 milyon dolar kazandı.

ŞİRKETİN DEĞERİNİ ŞİŞİRMEKLE SUÇLANDI

Ancak söz konusu satışın yaklaşık 1 yıl ardından HP şirketin varlıklarının ve değerinin 8.8 milyar dolar şişirildiğini öne sürdü ve başta Mike Lynch olmak üzere Autonomy yöneticilerine muhasebe kayıtlarında dolandırıcılık yaptıkları iddiasıyla dava açtı. İngiltere ve ABD'de çok uzun süren detaylı bir hukuki süreç sonucunda Mike Lynch geçtiğimiz Haziran ayında San Francisco'da görülen davada tüm suçlamalardan beraat etti.

ABD'deki davada Lynch ile beraber Autonomy Başkan Yardımcısı Stephen Chamberlain de yargılanıyordu. Aynı şekilde Chamberlain de suçsuz bulunarak beraat etti.

12 YIL SONUNDA AKLANDILAR

2005 yılında Autonomy'ye katılan ve 2012'ye kadar bu şirkette çalışan Chamberlain yaklaşık 12 yıl boyunca Lynch ile beraber ismini temize çıkarmak için hukuki bir mücadele verdi.

Ancak beraber önce büyük bir başarıya imza atan, sonra da yorucu bir mücadele veren ikilinin kader ortaklığı Haziran ayındaki dava ile birlikte son bulmadı. 59 yaşındaki Lynch tekne kazası sonucu pazartesi günü kayıplara karışırken 52 yaşındaki Chamberlain de yattığı hastanede 3 gün süren yaşam mücadelesini kaybediyordu.

LYNCH'İN DOLANDIRICILIK DAVASINDAKİ ORTAĞI 2 GÜN ÖNCE SABAH KOŞUSUNDA ARABA ÇARPMASI SONUCU HAYATINI KAYBETTİ

Cumartesi sabahı İngiltere'nin doğusunda yer alan Cambridgeshire bölgesinde koşuya çıkan Stephen Chamberlain'e kontrolünü kaybeden bir araç çarptı. Avukatı Gary Lincenberg, doktorların tüm müdahalelerine rağmen Chamberlain'in pazartesi akşamı yaşamını yitirdiğini açıkladı.

Lincenberg açıklamasında "Stephen cesur bir adamdı ve eşsiz bir dürüstlüğe sahipti, onu derin bir şekilde özlüyoruz. Adını temize çıkarmak için başarılı bir şekilde savaştı ve bu temiz mirası artık ailesi aracılığıyla yaşamaya devam ediyor" ifadelerini kullandı.

Chamberlain'in ailesi de, kendisinin çok sevilen bir eş, baba, oğul, kardeş ve dost olduğunu belirterek "Hayattaki tek hedefi, başkalarına her şekilde yardımcı olmaktı" açıklamasında bulundu.

MSB duyurdu: 57 kilo uyuşturucu madde ele geçirildi Ömer Çelik: Cenazeler siyasi partilerin nutuk atacağı yer değil İsrail onu bulamıyor: Hamas Lideri Yahya Sinwar'ın sırrı belli oldu!
Sonraki Haber