İnsan ırkının yok olma tehlikesi atlattığı 10 olay
9. Kuyruklu yıldız
1886'da gök bilimci Jose Bonilla, 3 yıl boyunca yaptığı gözlemlerin raporunu yayınladı. 12 ve 13 Ağustos tarihlerinde Güneş'e doğru toplanda 450 küçük nesne tespit eden Bonilla'nın gözlem süresi 3 saat 30 dakika kadar sürdü. Bonilla'nın gözlemlerine göre toplamda tespit edilen 3 bin 275 gizemli nesne sürekli olarak Dünya ve Güneş arasında geziniyordu.
İş arkadaşları Bonilla'nın tespitlerini saçma olarak niteledi ve o dönem yayınlanan bir dergi, Bonilla'nın gördüğü şeylerin aslında kuş olabileceğini iddia eden esprili bir tahmin ortaya attı. Bir yüzyıl sonra Bonilla'nın gözlemleri tekrar değerlendirmeye açıldı ve Bonilla'nın aslında parçalara ayrılmış ve Dünya'ya doğru yaklaşan bir milyar ton ağırlığındaki kuyruklu yıldızını tespit ettiği anlaşıldı.
Bonilla, kuyruklu yıldız parçalarını gören tek kişiydi. Bonilla'nın kuyruklu yıldız parçalarını nasıl gözlemlediğine dair bir tahmin de var. Buna göre kuyruklu yıldız parçaları gezegen yüzeyine son derece yakın konumdaysa, belli bir açıdan Güneş'e doğru yansıyor gibi görünebilirdi. Bahsi geçen uzaklığın 500 ila 8 bin km olduğu düşünülüyor. Benzer bir durumun günümüzde yaşanması halinde uydu ve iletişim sistemleri büyük zarar görebilir.