İnsan ırkının yok olma tehlikesi atlattığı 10 olay

2. İspanyol gribi

İspanyol gribi düşünülenin aksine İspanya'da ortaya çıkmadı. Hastalığın daha çok İspanya medyasında haber olması nedeniyle bu adı aldı.

İlk vaka, ABD'nin Kansas eyaletinde yer alan ve Birinci Dünya Savaşı için askeri mobilizasyon bölümü olarak kullanılan Camp Funston'ta ortaya çıktı.  4 Mart 1918'de teşhis edilen İspanyol gribi vakası 18 ay sonra dünya genelinde yaşayan nüfusun üçte birine bulaştı. Virüs nedeniyle 100 milyon insan hayatını kaybetti.

İspanyol gribinin yayıldığı 18 aylık süre içerisinde ölen kişi sayısı, her iki Dünya Savaşı'nda ölenlerin sayısına eşitti. Hastalığın hızla yayılmasının sebebi ise dünya genelindeki askeri hareketlilikti. 

İspanyol gribinin belirtileri ateş, nefes darlığı ve oksijen kaybı sebebiyle deride görülen mavileşmeydi.  Hastalığın ilerleyen aşamalarında kusma, burun kanaması ve tükürük sebebiyle nefes alamama gibi semptomlar da gözlemleniyordu.

Normal grip virüsüne benzede de İspanyol Gribi'ne yakalanan kişi ne kadar sağlıklı ve güçlü olursa, hastalık o kadar korkunç sonuçlar doğuruyordu. İspanyol gribine yakalanan kişilerin bağışıklık sistemi çöküyor ve vücut kendi kendine zarar veriyordu. Grip genel olarak 20 ila 40 yaşlarındaki bireylerde büyük etkiye sahipti..

Teklif TBMM'de! Hangi araçlar Türkiye'de üretiliyor? Bankacılık devinden kritik uyarı: Altının göreceği zirveyi açıkladılar Daha çok yaşamak mümkün! İşte yaşam süresi en uzun olan şehirler... Çevreciliği Bodrum'a kadarmış... Suavi onlarca ağacı katletti! Kuvvetli yağış ve kar etkili olacak! İşte il il beklenen sıcaklıklar Bayern Münih-PSG maçına doğru