Instagram yeni özelliğini duyurdu: Arkadaşlarınız sizden habersiz bunu yapabilecek...

Sosyal medya devi Meta, kullanıcı isteklerini dikkate alarak Instagram’a yeni bir özellik ekledi. Bu yenilik sayesinde, artık canlı yayınlarınızı yalnızca 'Yakın Arkadaşlar' listenizdeki kişilerle sınırlı olarak paylaşabileceksiniz.

Şimdiye kadar Instagram kullanıcıları canlı yayın açtıklarında, tüm takipçilerine bildirim gidiyordu. Ancak, bazı kullanıcılar canlı yayınlarını yalnızca belirli bir grup insanla paylaşmayı tercih ediyor. Meta, bu kullanıcıların taleplerine yanıt vererek, sadece 'Yakın Arkadaşlar' listesinde bulunan kişilerin canlı yayınları izleyebilmesini sağlayan yeni bir özellik geliştirdi.

INSTAGRAM 'YAKIN ARKADAŞLAR' ÖZELLİĞİNİ GENİŞLETİYOR: HİKAYENİN YANI SIRA CANLI YAYINLARI DA KAPSAYACAK

Instagram, geçtiğimiz yıl kullanıcıların akış gönderilerini yalnızca yakın arkadaşlarının görebileceği şekilde ayarlamalarını sağlayan bir özelliği devreye sokmuştu. 2018 yılında ilk olarak hikayeler için kullanıma sunulan bu sistem, zamanla genişletilerek akış gönderileri ve Reels videolarında da kullanılabilir hale getirildi. Son olarak, bu özellik canlı yayınlara da entegre edildi.

Yeni özellikle birlikte, bir içeriği 'Yakın Arkadaşlar' ile paylaştığınızda, bu listede olmayan kişiler paylaşımlarınızı göremez, beğenemez ve yorum yapamaz. Kısacası, gönderinizle hiçbir şekilde etkileşime geçemezler. Bu, kullanıcıların gizliliğini ve paylaşımlarının kontrolünü daha da artırıyor.

Instagram’ın bu yeni özelliği, platformdaki etkileşimlerin daha kişisel ve güvenli hale gelmesini sağlayacak. Kullanıcılar artık canlı yayınlarını yalnızca en yakın arkadaşlarıyla paylaşarak daha samimi ve özel anlarını rahatlıkla paylaşabilecekler.

500 bin İsrail vatandaşı harekete geçti: Netanyahu'ya yol gözüktü! İş ve siyaset dünyasını yasa boğan vefat! AK Parti'den kılıç çeken teğmenlere ilişkin yeni açıklama!
Sonraki Haber