İran füzeleri hangileri? Fettah, Sejjil, Ghadr, Emad, Shabab füzelerinin özellikleri neler? Menzilleri ne kadar?

İran'ın önceki akşam İsrail'i supersonic Fettah füzeleriyle vurmasının ardından akıllara "İran'da kaç füze var?" ve "İran'ın füzeleri hangileri?" gibi sorular geldi. Fettah, Sejjil, Ghadr, Emad, Shabab füzelerini özellikleri haberimizde.

SHABAB SERİSİ

İran tarafından IRGC kapsamında geliştirilen ve Kuzey Kore Nodong-1/A ve Nodong-B füzelerine dayanan sıvı yakıtlı bir balistik füze ailesidir. 

Shahab-1 ve Shahab-2: Kısa menzilli balistik füzelerdir ve menzilleri yaklaşık 300-500 km civarındadır. Bu füzeler, İran’ın erken dönem füze teknolojisinin temelini oluşturur.

Shahab-3: 800-1.000 kilometre (620 mil) menzile sahiptir. 1998'den 2003'e kadar test edildi ve 7 Temmuz 2003'te askeri cephaneliğe eklendi ve 20 Temmuz'da Ayetullah Hamaney tarafından resmi olarak açıklandı.

Tahmini doğruluğu yaklaşık 2.500 m CEP'tir. UAEA'ya göre İran, 2000'li yılların başında Şahab-3'ün nükleer savaş başlığını güvenilir bir şekilde dağıtma kabiliyetini artırmak için çeşitli tapa, silahlanma ve ateşleme sistemlerini araştırmış olabilir. 

Kefen yok, kemikler sonradan bırakılmış olabilir! Utanmadan iki şehre domuz eti yedirmişler! Listede kimler var kimler...Kamala Harris'in eşi, Zelensky, Zuckerberg Togg'un sedan modeli Teknofest Adana'da! Altın fiyatlarında hareketlilik! İşte 4 Ekim 2024 güncel fiyatlar Galatasaray Letonya'da buz tuttu, 1 puana razı oldu!