İran’ın İsrail’e yönelik "Gerçek Vaad 2" operasyonu Tahran’da coşkuyla kutlandı

İran'ın dün akşam saatlerinde İsrail'e yönelik gerçekleştirdiği füze saldırıları dünyada 1 numaralı gündem olurken, "Gerçek Vaad 2" ismi verilen operasyon başkent Tahran’da coşkuyla kutlandı. Sokaklara inen halk Lübnan bayraklarıyla yürüdü.

This browser does not support the video element.

İran, Hamas lideri İsmail Heniyye suikastının ardından yaptığı "vuracağız" açıklamasını dün akşam hayata geçirdi ve İsrail'e füze yağdırdı. Tam 500 füze demir kubbeyi aşarak Tel-Aviv'e ve İsrail topraklarında patladı.

İran’ın başkenti Tahran’da İsrail’e yönelik gerçekleştirilen "Gerçek Vaat 2" operasyonun ardından halk sokaklara döküldü. Başkent Tahran'daki Filistin Meydanı'nda toplanan kalabalık, operasyonu havai fişekler eşliğinde coşkuyla kutladı.

"İNTİKAM VAKTİ GELDİ"

Göstericiler “Tahran’dan Lübnan’a kahrolsun İsrail”, “İsrail yok olacak” sloganları attı. İran, Lübnan, Hizbullah ve Filistin bayraklarının dalgalandığı kutlamada, “İntikam vakti geldi”, “İsrail’i yer yüzünden sileceğiz” yazılı pankartlar taşındı.

Devrim Muhafızları Ordusu saldırının ardından yayınladığı bildiride işgal altındaki topraklardaki stratejik hedeflere yönelik "Gerçek Vaad 2" operasyonunun gerçekleştirildiği duyurdu. Bildiride, “İsrail tarafından yoğun hava savunma sistemleriyle korunan bu bölgeler yüzde 90 başarı oranıyla hedef alındı” ifadeleri kullanıldı.

OPERASYONLARIMIZ SONA ERMİŞTİR

İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi sosyal medya hesabından “Gerçek Vaad 2” operasyonuna ilişkin açıklamada bulundu.

Arakçi açıklamasında, “BM genelgesinin 51. Maddesi kapsamında meşru müdafaa hakkımızı kullanarak sadece Gazze ve Lübnan'daki soykırımdan sorumlu askeri ve güvenlik noktalarını hedef aldık. Yaklaşık iki ay boyunca Gazze'de ateşkes sağlanması için büyük bir itidal gösterdikten sonra bu adımı attık” dedi.

Arakçi, “İsrail rejiminin karşılık vermemesi halinde operasyonumuz sona ermiştir. Aksi takdirde tepkimiz çok daha güçlü ve sert olacaktır. İsrail'in destekçilerine, bu çılgınlığa dahil olmak yerine Tel Aviv'deki savaş kışkırtıcılarını dizginlemek için artık büyük bir sorumluluk düşüyor” ifadelerini kullandı.

İsrail cami yıkmakla tehdit etti! İran'ın balistik füzeleri MOSSAD karargahının dibine düştü Katiller sürüsü korktu: Siper aldıkları anlar kameraya böyle yansıdı! İran saldırdı, Netanyahu panik halinde kaçtı! Alaska'da Rus savaş uçağı Su-35, ABD F-16 uçaklarını teğet geçti! Tel Aviv yakınlarında silahlı saldırı: Çok sayıda yaralı var!