İş dünyasında deprem teyakkuzu

İş dünyası Türkiye’yi yasa boğan depremle ilgili harekete geçti. Koç Holding, Sabancı Holding başta olmak üzere Türkiye’nin dev kurumları deprem bölgesinde ihtiyaç duyulan malzemeler ve destek için kamu kurumlarıyla irtibata geçtiklerimi açıkladılar. Koç Holding, yaptığı açıklamada “Her türlü destek için kamu kurumlarıyla irtibat halindeyiz” dedi. Sabancı Holding de, depremin yaralarını sarmak için ne gerekiyorsa yapmaya hazır oldukları mesajı yayınladı. İşte detaylar...

Yürekleri yakan deprem sonrası iş dünyasının önde gelen örgütlerinin başkanları, art arda açıklamalar yaptı. Başkanlar, mesajlarında afet bölgelerine yönelik yardım çalışmalarında güç birliği mesajları verdi.

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu: Geçmiş olsun Türkiye. Depremden etkilenen illerimiz için Oda ve Borsalarımızla koordinasyon içinde çalışıyoruz. İş dünyası olarak dün olduğu gibi bugün de milletimizin, devletimizin yanında olacağız. Vefat eden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar dilerim. Gün birlik olma günü.

DEİK Başkanı Nail Olpak: Geçmiş olsun güzel ülkem. İçimiz yanıyor. Kahramanmaraş merkezli depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar dilerim.

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç: Kahramanmaraş'ta 7,4 ve Gaziantep'te 6,5 ile 6,4 büyüklüğünde depremlerle hem de zorlu kış şartlarında çok büyük bir acı yaşıyoruz. Büyük fedakarlıkla sürdürülen kurtarma çalışmalarını ve gelişmeleri dikkatle ve üzüntüyle takip ediyoruz. Milletimizin başı sağ olsun. İstanbul iş dünyası olarak acılarımızın en hızlı şekilde sarılması için bölge halkımızın ve devletimizin her türlü yardımla yanında olacağız.

İstanbul Sanayi Odası (İSO) Başkanı Erdal Bahçıvan: Kahramanmaraş Pazarcık ilçemizde meydana gelen ve tüm bölge illerimizde yıkıma neden olan depremin büyük üzüntüsünü yaşıyorum. Bu acının en az hasarla atlatılmasını temenni ederken, hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allahtan Rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum.

KRİZ MERKEZİ OLUŞTURULDU

Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Gürsel Baran: Tek yürek olduk dayanışma için kriz merkezi oluşturuyoruz. Oda olarak tüm üyelerimize çağrı yapıyoruz. Deprem bölgelerimiz için Ankara Valimiz Sayın Vasip Şahin’in öncülüğü ve bilgisiyle gıda ve ihtiyaç maddeleri için komitelerimiz temin çalışmalarına başladı.

Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Seyit Ardıç: Geçmiş olsun Kahramanmaraş, geçmiş olsun Türkiye.

TÜSİAD Başkanı Orhan Turan: Tüm ülkemize geçmiş olsun. Depremde hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımıza rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum.

MÜSİAD Başkanı Mahmut Asmalı: Kahramanmaraş merkezli ve bölgedeki illerimizde de hissedilen şiddetli deprem nedeniyle milletimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, vefat eden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Rabbim ülkemizi her türlü felaketten muhafaza etsin. MÜSİAD olarak, depremden etkilenen bölgelerde bulunan şubelerimiz nezdinde gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Bununla birlikte oluşturulan MÜSİAD Kriz Masası ile ilgili makamlarımızla tam koordinasyon halinde depremden etkilenen vatandaşlarımız için çalışmalarımızı başlattık.

TÜRKONFED Başkanı Süleyman Sönmez: Deprem gerçeğiyle tekrar yüzleştiğimiz bir gün daha… Meydana gelen depremden etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum.

İstanbul Ticaret Borsası Başkanı Ali Kopuz: Maalesef büyük bir felakete uyandık. Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve birçok ilimizi çok ciddi etkileyen depremde bütün dualarımız göçük altındaki kardeşlerimizin kurtarılabilmesi için. Milletimize çok geçmiş olsun.

Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Başkanı Ender Yorgancılar: Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve birçok ilimizi etkileyen yıkıcı deprem nedeniyle vatandaşlarımıza, ülkemize çok büyük geçmiş olsun. Can kayıplarımız var, başımız sağolsun. Tüm imkanlarla, planlı bir seferberlikle sürecin yürütülmesini umuyorum. Şimdi birlik zamanı. Ne gerekiyorsa yapmaya hazırız
Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu: Geçmiş Olsun Türkiye. Kahramanmaraş merkezli olan ve çok sayıda çevre ilde hissedilen 7,4 büyüklüğündeki depremle sarsıldık. Kalbimiz de aklımız de deprem bölgesinden gelecek iyi ve umutlu haberlerde...

BOŞ EVLERİ DEPREMZEDELERE AÇALIM

Ege İhracatçı Birlikleri (EİB) Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi: Türkiye, 17 Ağustos 1999 yılında Gölcük’de 7,4’lük depremle sarsılmıştı. 24 yıl sonra aynı büyüklükte bir depremi Kahramanmaraş Pazarcık merkezli yaşadık. Depremde vefat eden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar, enkaz altında kalan vatandaşlarımızın sağ salim kurtarılmalarını diliyoruz. 10 ilimizde büyük yıkıma yol açan, 81 ilde 85 milyon vatandaşımızın kalplerinde tarifi imkânsız büyük üzüntüye yol açan deprem sonrasında Türkiye’nin tek gündemi depremin yaralarını sarmaktır. Hepimizin bugüne kadar öncelikli gördüğü tüm başlıklar artık rafa kaldırılmıştır. Uluslalararası Yardım Çağrısına çıktığımız ortamda, iş dünyası olarak bugüne kadar dillendirdiğimiz tüm gündemlerimiz tali hale gelmiştir. 1999 depremi ve sonrasında yaşadığımız depremlerden edindiğimiz tecrübelerle Pazarcık depreminin yaralarını daha hızlı sarmak için Kamu, Sivil Toplum Kuruluşları ve 85 milyon insanımıza büyük sorumluluklar düştüğünün bilincindeyiz. Depremin etkilediği coğrafyanın büyüklüğü, milyonlarca insanımızı etkiliyor olması, kış mevsiminin çetin şartları çok koordineli bir çalışmayı gerektiriyor. Deprem anından itibaren İzmir iş dünyası ve Türkiye İhracatçılar Meclisi bünyesindeki 61 ihracatçı birliğimiz yaraları sarmak için çırpınıyoruz. İlk etapta; kışlık giysi, çorap, iç giyim, kışlık ayakkabı, bot, battaniye, polar, uyku tulumu, kuru gıda ve bebek bezi talebi geldi. Bu malzemeleri bağışlayacak üyelerimizden toplamak için bir depo kiralıyoruz. Bu depoda toplanacak malzeleri AFAD koordinasyonunda, AFAD’ın istediği noktalara teslim edeceğiz. Kısa süre içinde bu konuda detaylı bir duyuruya çıkacağız. 2023 yılı içinde yapmayı hedeflediğimiz tüm projelerimizi minimumda tutarak, tüm kaynaklarımızı depremin yaralarını sarma kararı aldık. Yapabileceğimiz maddi ve ayni yardımların boyutunu ortaya koymak için çalışıyoruz. Türkiye, bu depremin yaralarını sarmak için 100 milyarlarca lira yeni kaynağı yaratmak zorunda. Bu kaynağa ihtiyacımız olduğu evrede Hükümetimiz ve hepimiz acı ilaç içmek durumunda olduğumuzun bilinciyle hareket etmeliyiz. Hükümetimizin, bu süreçte hızlıca Uluslararası yardım çağrısında bulunması çok doğru bir adımdır. Dünya için vazgeçilmez konumda olan ülkemizin bu çağrısının hemen karşılık bulması gerektiğine inanıyoruz. Tüm vatandaşlarımıza da bir çağrıda bulunmak istiyorum; Sayfiye yerlerindeki boş konutlarımızı hızlıca depremzede vatandaşlarımızın hizmetine sunalım, Kızılay’ın kan taleplerine duyarlı olalım, acil yardım eğitimi olanlar deprem bölgesinde Valilikler emrinde çalışmak üzere hızlıca bölgeye intikal etsinler.

İŞ TURKCELL Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan CHP Sözcüsü Yücel'e tepki Türkiye'nin en seksi 4. kadını olmuştu! Melis Sezen'den şok sözler...
Sonraki Haber