İşin sırrı çözüldü! Akıllı telefona tonlarca para ödemeyin! Pil ömrünü uzatacak önemli püf noktalar…

Gündelik hayatın vazgeçilmezi haline gelen cep telefonları yenilenmek istendiğinde güncel fiyatları ile dudak uçuklatıyor. Katkı sunacak bu teknik ile pil ömrünü daha uzun hale getirmek mümkün.

Akıllı telefonlarda pil ömrünü zayıflatan en önemli konu şarj etme konusunda yapılan hatalar. Bu hatalar cihazın pil ömrüne doğrudan zarar veriyor. Konu üzerine teknoloji şirketinde ürün hizmetleri sunan Kevin Charron: “İşin aslı yaygın kullanımda telefonun pilinin yanlış şarj edilmesi” diyerek kritik bir uyarıda bulundu:

“Telefonu prize takılı bırakmak yapılan en büyük hata. Bu şarjın bitmesine izin vermek anlamına geliyor. Pilin ömrü hızlı bir şekilde azalıyor” diyerek alternatif seçeneği de sundu:

“Önemli olan şarj düzeyini %20 ile %80 aralığında tutabilmektir.”

İPHONE KULLANICISI PİL ÖMRÜ NASIL UZATILIR?

Telefonun şarjını tamamen bitirmemek en önemli başarı. iPhone kullanıcıları için de önemli bir taktik sunuldu. Charron konu ile ilgili İOS 13 kullanıcıları ve ileri sürümde olanlar için taktik verdi:

“iPhone cep telefonunda “Ayarlar” kısmına gelinmelidir. Pil kategorisi altında yer alan “Pil sağlığı ve şarj etme” bölümüne geçilir. Ardından “İyileştirilmiş pil şarjı” seçilir.

ANDROİD KULLANICISI PİL ÖMRÜ NASIL UZATILIR?

Android kullanıcıları için de bir tavsiye vardı. Bunun için cep telefonunun “Ayarlar” kısmına geldikten sonra “Pil” kategorisi altında yer alan “Pil kullanımı” seçilmeli. “Yönet” kategorisi altında bulunan “Otomatik Ayar” optimize edilmelidir.

ŞARJ YUVASINDAKİ TEHLİKE!

Pilin ömrüne zarar veren en önemli noktalardan biri şarj bağlantısında yaşanan kirlenmedir. Şarj bağlantısının yapıldığı alanda biriken tozlar ve kırıntılar cihazın ömrünü kısaltıyor. Aşırı ısınmaya sebep olabiliyor. Zamanla şarj durma noktasına gelir. Bir kürdan ya da nemli bir bez ile bu bölge düzenli aralıklarla temizlenebilir.

ISIYI DOĞRU AYARLAMAK ÖNEMLİ!

Telefon aşırı ısındığında pil ömrü gittikçe hasara uğruyor. 35 derecenin üzerinde ve 0 derecenin altında cep telefonu bulunmamalıdır. Güneş ışığından ya da çok soğuk alanlardan muhakkak ki uzak tutulması gerekir. Konu üzerine Charron tavsiyede bulunarak:

 “Telefonun şarjının sıcaklığının 32 dereceden düşük, serin ve nemsiz bir bölgede bulunmasına dikkat edin” diyor.

Fatih'te İETT otobüsleri çarpıştı Beşiktaş'ta logo yenilendi, taraftarlar kıyameti kopardı İş dünyası Aralık’ta faiz indirimi bekliyor
Sonraki Haber