İslam Memiş gram altın için yeni beklentisini açıkladı! “Hiçbirisi daha fiyatlanmadı”

Hafta başına 1084 rakamıyla başlayan gram altın, tüm zamanların rekorunu kırdı. Ünlü finans analisti İslam Memiş’ten dikkat çeken bir altın yorumu geldi. 'Hiçbirisi daha fiyatlanmadı' diyen Memiş, altın fiyatları için beklentilerini açıkladı. İşte detaylar…

Ünlü finans analisti İslam Memiş’ten dikkat çeken bir altın yorumu geldi. Sabah.com.tr'ye konuşan İslam Memiş'in açıklamaları şöyle:

Fed artık faiz artırımlarını biraz yavaşlatıyor. Aralık ayı Fed toplantısında 50 baz puanlık bir faiz artışı bekliyorum. Piyasaların yüzde 70'i bunu fiyatladı. Bundan sonraki 2 toplantıda da 25 ve 25 baz puan faiz artışlarının yapılmasıyla beraber Mart ayı ile bu sürecin tamamlanacağını tahmin ediyorum.

Zaten bu beklentinin fiyatlanmasıyla beraber altın ons fiyatı 1.615 dolar düzeyinden 1.800 dolar düzeyine kadar yükseldi. Sadece bu Fed yönlü haber akışıyla birlikte oldu. Burada altın ons fiyatı için 1.830 dolar düzeyinin üzerinde ataklar sürpriz olmamalı.

Tabi ki resesyon ve enflasyon çok önemli bir faktör. Burada güvenli limanlara yönelim devam edecek diye düşünüyorum. Benim önemsediğim bir diğer etmen de şu: 2023 yılında birçok ülke dijital paraları açıklayacak. Bu dijital paraları altına dayalı yapıyorlar. Bu nedenle son dönemde merkez bankaları rezervlerinde altın miktarlarını artırıyorlar.

Savunma bütçesi en yüksek olan ülkeler açıklandı! Kerem Aktürkoğlu'ndan sonra Benfica'ya bir de Fenerbahçeli yıldız Meteoroloji 3 kent için uyardı! İşte yurt genelinde hava durumu Ece Seçkin'den incel kültürü ve benzer safsatalara dikkat uyarısı! "Biz o çocuğun adını bile duymadık. Kardeşimin iki kedisi vardı" Emekli maaş promosyonları 24 bin TL'ye kadar çıktı