İşlemediği cinayetler nedeniyle 32 yıl hapis yatan adama 13 milyon dolar tazminat ödendi

Amerika'da işlemediği bir suçtan dolayı 32 yılını hapiste geçiren adama 13 milyon dolar tazminat ödendi.

Victor Rosario , Massachusetts, Lowell'da beşi çocuk olmak üzere sekiz kişinin ölümüyle sonuçlanan bir yangın nedeniyle kundakçılık ve cinayet suçlarıyla 1982 yılında 24 yaşındayken tutuklandı. Rosario 2014'te serbest bırakıldı ve uzun süren mahkemenin ardından 13 milyon dolar tazminat kazandı.

Victor Rosario, 24 yaşındayken mahkeme salonunda çekilmiş fotoğrafına bakarak 'adalet yok' dedi ve şunları ekledi:

“Masum bir adam olduğumu gözlerimle anlatmaya çalıştım. O zamanlar kimse buna inanmadı."

1983'te haksız yere mahkum edilmesi nedeniyle Lowell Belediyesi ile 13 milyon dolarlık anlaşmaya vardıklarını duyurmak için Loevy & Loevy'deki avukatlarına katıldı. Rosario, 2014'de temize çıkmadan önce 32 yıl hapis yattı.

YARDIM ETMEYE ÇALIŞIYORDU

Rosario'nun avukatları, Rosario'nun 1982 yılının Kasım ayında Lowell'de yanan bir apartmanda mahsur kalan insanlara yardım etmeye çalıştığını söyledi. Ancak Rosario yardım etmeye çalışırken kundakçılık ve cinayetten tutuklandı. 8 kişinin öldüğü yangının sorumlusu olarak görüldü ve ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı.

ZORLA KAĞIT İMZALATTILAR

Avukatları Rosario'nun yaşadıklarını şöyle anlattı:

"Decatur Caddesi'nde bir kundakçılık olduğuna dair hiçbir zaman fiziksel bir kanıt olmadı. Henüz tek bir kanıt bile yok, birkaç saat sonra müfettişler bunun kundakçılık olduğuna karar verdiler ve bir şüpheli bulmaları gerekiyordu. onu bütün gece uyuttuktan sonra zorla itiraf kağıdı imzalattılar."

Rosario Victor, polislerin kendisine 'Bu kağıdı imzalarsan gidebilirsin' dediğini söylüyor ve ekliyor:

"Eve gideceğimi düşünerek bana imzalamam için bir kağıt verdiler. Kağıdı imzaladıktan sonra ise ellerim kelepçelendi."

POLİSLER VE İTFAİYE EKİPLERİ HİKAYE UYDURDU

Dava, olay üzerinde çalışan polis memurlarının ve itfaiye müfettişlerinin yüksek profilli bir trajediyi hızlı bir şekilde "çözmek" için kanıtlar uydurduğunu iddia ediyor. Özellikle, olay yerinde yangın çıkarıcı bir cihaz veya yangın hızlandırıcı kullanıldığına dair hiçbir fiziksel kanıt olmamasına rağmen, Rosario ve diğer iki kişinin binaya yanan bir Molotof kokteyli attığına dair yanlış bir hikaye uydurduklarını iddia ediyorlar.

Rosario, 2014'te serbest bırakıldığından beri haksız yere hüküm giymiş olanlara ve hapishaneden topluma geri dönen insanlara yardım etmek için çalışıyor. Bu çalışmaya devam etmeyi planladığını söylüyor. Kazandığı 13 milyon dolarlık tazminatı da bu yolda harcayacağını belirtti.

Türkiye tetikte! "Şakası yok, zamanlama meselesi" Almanya'da kaybolan Kütahyalı imamdan acı haber Plastik poşete zam yolda!
Sonraki Haber