İsmail Gülle kimdir? Mesleği nedir? Kaç yaşında?

Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanlığı’na İsmail Gülle seçildi. İsmail Gülle kimdir? Mesleği nedir? Kaç yaşında? TİM'in yeni başkanı ile ilgili detaylar haberimizde...

Türkiye İhracatçılar Meclisi yeni başkanını belirledi. Türkiye Tekstil Sektör Kurulu Başkanı İsmail Gülle, TİM'in de başına geçti. Peki İsmail Gülle kimdir? Mesleği nedir? Kaç yaşında? TİM'in yeni patronu hakkında merak edilenler bu haberde...

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM), bugünkü 25'inci Olağan Genel Kurul'unda yeni başkanını seçti. Başkanlık için İsmail Gülle, Oğuz Satıcı ve Tahsin Öztiryaki yarıştığı seçimde en fazla oyu alan İsmail Gülle, ihracatçıların yeni başkanı oldu. Gülle 149, Tahsin Öztiryaki 140 ve Oğuz Satıcı 109 oy aldı.

Gülle, başkan adaylığını açıklarken “Öncelikle hedefimiz ihracatın kilogram değerini 4 dolar seviyesine çıkaracak atılımlar için vizyon oluşturmak. Ayrıca ihracatçı sayısı yüzbinlerle anılacak bir Türkiye hedefimiz var. Çünkü amacımız dış ticaret fazlası veren Türkiye'dir. Bundan sonra ihracatçının sağladığı kaynakları doğrudan ihracatçının hizmetine sunacağız, sorunları çözen ve vizyon oluşturan insan kaynağı ile geleceğe doğru yürüyeceğiz. İhracatçının gücüyle yaratılan ne varsa ihracatçıya misliyle vereceğiz” demişti.

Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanlığına seçilen İsmail Gülle ayrıca İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği Başkanı, İstanbul Sanayi Odası Meclis Başkan Yrd., Sivaslı Sanayici ve İş Adamları Grubu Derneği Başkanı görevlerini de yapıyor.

İSMAİL GÜLLE KİMDİR?
1960 yılında Sivas'ta doğan İsmail Gülle, ilk ve orta öğrenimini Sivas'ta tamamladı. İstanbul Teknik Üniversitesi Elektrik Fakültesi'nden mezun olduktan sonra İstanbul Üniversitesi İşletme İktisadi Enstitüsü'nde ihtisas programını tamamlayan Gülle, halen pamuk ipliği üretimi, örme kumaş imalatı, boya tekstil terbiyesi yapan ve kendi enerjisini kendisi üreten entegre bir şirketin Yönetim Kurulu Başkanlığını yapıyor.

İSO ve İTO üyesi olan Gülle, 2003 yılından bu yana İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanlığını görevini sürdürüyor. Gülle, aynı zamanda, İstanbul Sanayi Odası Meclis Başkan Yrd., Sivaslı Sanayici ve İş Adamları Grubu Derneği Başkanı görevlerini de yürütmekte. Evli ve iki çocuk babası olan Gülle İngilizce bilmektedir.

ADAYLIK AÇIKLAMASINDA NELER SÖYLEMİŞTİ?
Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanlığına aday olduğunu açıklayan İsmail Gülle, TİM delegeleri ve ihracatçı birliklerinin her zaman yeni olana, modern olana doğru ilerlediğine dikkati çekerek şunalır söylemişti: “Bugün dijital dönüşüm çağındayız. Artık eskisi gibi işler kağıt kalem ile veya bir binadan diğerine giderek bitirilmiyor. Herşey bilgisayar ekranlarından, akıllı cihazlardan veya diğer teknolojik mecralardan ilerliyor ve tamamlanıyor. Artık üretim öncesi ve sonrası faaliyetlerin ihracat fiyatlarındaki payı çok büyük. Marka, tasarım, teknoloji, Ar-Ge ve inovasyonla üretecek, lojistik, pazarlama ve reklam ile destekleyeceğiz.

Ürettiklerimiz mal ya da hizmet değil, ‘çözüm’ haline geldiğinde değeri artacak. Çünkü, mal ve hizmetin rakibi çok, ama tüketicinin derdine derman olanın rakibi yok. Geride bıraktığımız sürede birlikte markalaşma, tasarım, inovasyon ve teknoloji üzerine birçok atılım yaptık. Şimdi bu atılımı ihracat ailesinin tamamı için devam ettirmek arzusundayız. İşte bu da beni TİM Başkan adayı olmam için cesaretlendiren bir başka unsurdur.”

“İHRACATIN KATMA DEĞERİNİ ARTIRIRKEN İNSAN KAYNAĞININ KALİTESİNİ ARTIRMAK ZORUNDAYIZ”
Gülle TİM’in sadece ihracat rakamlarını artırmakla görevli olmadığını belirterek, şu değerlendirmelerde bulunmuştu: “TİM aynı zamanda ihracatın değerini ithalatın değeri üzerine çıkarmakla da görevlidir. Bunu da standart reçetelerle gerçekleştirmek mümkün değildir. Cari açığının milli gelire oranını önce yüzde 3’ler seviyesine indirmek, ardından da cari açık fazlası veren bir ülke haline gelmek zorundayız.

İhracatın katma değerini artırırken insan kaynağının kalitesini artırmak zorundayız. Bundan sonra ihracat şirketlerimizin tamamı ve TİM aynı zamanda bir eğitim kurumu gibi çalışmak zorundadır. Akademi ve iş dünyası ortaklığında her yıl en az 10 tane startup proje gerçekleştirmek için çalışacağız. Sadece mal üretmek değil vazifemiz hizmet de üretmektir. Bu çerçevede yazılım ihracatımızı desteklemeye devam edeceğiz, önde gelen sektörlerimize destek veren seviyeye getireceğiz ve aynı zamanda daha da ihracatçı olmaları için var gücümüzle çalışacağız.”

“KALKINMA İNSAN SERMAYESİ İLE OLUR”
Gülle, sadece istihdam maliyetlerinin değil ihracatçının tüm maliyetlerinin rekabetçi seviyelere getirilmesi gerektiğine dikkati çekerek “Kalkınma insan sermayesi ile olur” diyen Gülle, sözlerini şöyle sürdürmüştü: “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın Türkiye'yi muasır medeniyetler seviyesine çıkartmada ihracatçımıza güvendiklerini biliyoruz. Bugüne kadar bu güveni boşa çıkarmadık. Bugünden sonra da boşa çıkarmayacağız. Rakamları büyütmek kolaydır. Çünkü Türkiye her geçen gün büyümektedir. Bize düşen vazife ihracatımızın katma değerini artıracak ve ihracatın kilogram değerini 4 dolar seviyesine çıkaracak atılımlar için vizyon oluşturmak ve söz konusu vizyon doğrultusunda icraat yapmaktır. Gelir yaratmadan tasarruf etmek mümkün değildir. İhracat şirketlerimize sermaye güçlendirmelerini ve kaliteli insan kaynağı ile çalışmalarını tavsiye ederken, kendi tavsiyemize kendimiz de uyacağız. Bir gün bütün ihracatçılar kendi işletmelerinde dış ticaret fazlası yaratır hale gelecektir. İthal olarak ne kullanıyorsak hepsinin kg değerinden daha değerli ihracat yapmamız makinelerden kullandığımız bilgisayarlara kadar…Gönlümüzden geçen şudur ki, mal ve hizmet ihracatımıza katkı verecek olan tüm unsurların, fabrikalarımızda kullandığımız herşeyin yerli ve milli olmasıdır. Hedefimiz, bu seviyeye ulaşmaktır. Hedefimiz 7/24 ihracat yapan, ihracat 4.0 ile buluşan bir Türkiye’dir. Hedefimiz ihracatçı sayısı yüzbinlerle anılacak bir Türkiye’dir. Çünkü amacımız dış ticaret fazlası veren Türkiye’dir. Bu inançla yola çıktık. Birbirimize güvendik, Türkiye’ye güvendik.”

TİM NEDİR?

Türkiye İhracatçılar Meclisi, bölgesel ve sektörel bazda faaliyet gösteren 61 ihracatçı birliğini, 27 ihracatçı sektörü, ihracatçılara ve ihracatçı birliklerine hizmet veren 13 Genel Sekreterliği ulusal ve uluslararası düzeyde temsil etmektedir. Sektörler Konseyi üyeleri, 61 ihracatçı birliğinin delegelerinden oluşan TİM Genel Kurulu'nda, her sektör için sektörün kendi delegeleri tarafından, yine bu delegeler arasından seçilen birer asil üyeden oluşmaktadır. TİM Başkanı, Sektörler Konseyi asil üyeliğine seçilenler arasından, tüm delegeler tarafından seçilmektedir. TİM Yönetim Kurulu üyeleri ise, Sektörler Konseyi'nin ilk toplantısında, kendi üyeleri arasından belirlenmektedir.

Naci Görür İstanbul'da nokta atışı yer göstererek uyardı! Altın yeni haftaya nasıl başladı? Gemi yan yattı! Personel tahliye edildi...
Sonraki Haber