İsmet Badem kimdir? Neden öldü?

İsmet Badem hayatını kaybetti. Basketbol dünyasının sevilen isimlerinden Badem'in yaşamını kaybettiği haberi sevenlerini yasa boğdu. Vatandaşlar İsmat Badem'in neden öldüğünü ve yaşamını araştırmaya başladı. Peki İsmet Badem kimdir? İsmet Badem neden öldü? Detaylar haberimizde...

İsmet Badem neden öldü? Spor dünyasının önemli isimlerinden İsmet Badem yaşamını yitirdi. Basketbol dünyasının sevilen isimlerinden Badem'in yaşamı neden kkaybettiği merak edilen sorular arasında yer alıyor. Peki İsmet Badem kimdir? İsmet Badem neden öldü? Merak edilen detaylar haberimizde...

Basketbol dünyasının sevilen isimlerinden ve bir nesle basketbol sevgisini aşılayan İsmet Badem hayatını kaybetti.

Çanakkale'nin Çan ilçesinde trafik kazası geçiren duayen isim yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

İsmet Badem'in oğlu Burçin Badem, Twitter hesabından "Maalesef babam İsmet Badem'i kaybettik" paylaşımıyla üzücü haberi verdi. 

Eski basketbolcu ve spor yorumcusu İsmet Badem hayatını kaybetti.

Çanakkale'nin Çan ilçesinde trafik kazası geçiren duayen isim yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

İşte İsmet Badem'in ölümünden 2 saat önce Çanakkale'de paylaştığı son görüntü:

İSMET BADEM

İsmet Badem, Basketbol oyuncusu, yorumcusu ve köşe yazarı.

1972-73 sezonunda Türkiye Basketbol Ligi'nde oynamaya hak kazanan ilk Karadeniz takımı olan Samsunspor'da yıldızı parlayan Badem, Fenerbahçe (1976-77) ve Beşiktaş formaları da giydi.

Aktif basketbol yaşantısını noktaladıktan sonra bir süre Afrika'da, Mozambik'te yaşadı.

Türk basketbolunun Avrupa sahalarında başarılar kazanmaya başladığı 1993 yılından itibaren televizyonlardan naklen yayınlanan basketbol maçlarında Murat Murathanoğlu'nun sunduğu basketbol maçlarındaki yorumlarıyla ün kazandı.

Fanatik Gazetesi'nde spor yazarlığı yapmış olan İsmet Badem, 2001 yılında Ben İsmet Badem isminde bir kitap çıkarmıştı.

BASKETBOL

Basketbol, ABD'nin Massachusetts eyaletinde, Springfield Genç Hristiyan Erkekler Birliği (YMCA) Eğitim Okulunda beden eğitimi öğretmeni olan Kanadalı Dr. James Naismith tarafından 1891'de icat edilmiştir. Atlet ve beyzbolculara kış antrenmanı yaptırmak amacıyla geliştirilen bu oyunda amaç, tahtadan yapılmış altı kapalı şeftali sepetlerine futbol topunun sokulmasıydı. Sepet yaklaşık 3 metre yükseklikte duvara monte ediliyordu ve her sayıdan sonra top sepetten elle çıkarılıyordu. Zamanla sepetin altı çıkarıldı ve sayı olan ancak sepete takılan toplar bir değnekle itilerek çıkarılmaya başlandı.

Güney Amerika'da yerleşik Mayas Kabilesi ile ilgili günümüze gelen kalıntılardan edinilen bilgilere göre, bu sportif kabilede basketbol biraz daha farklı tarzda veya daha çok fiziki güce dayalı oynandığı söylenebilir. Bugünkü Basketbol oyun alanının en az 5 misli büyüklükte bir sahada mermerden yapılmış duvarlar üzerine yerden yaklaşık 4 metre yüksekliğe yere paralel değil, dik olarak sabitlenmiş ve yarım metre çapındaki çemberlerle oynanan ''Tlahiotenieé'' oyunu bugünkü basketbol sporundan daha zor şartları içinde barındırıyormuş. James Naismith'in basketbolu Tlahiotenieé oyundan esinlenerek yaptığı düşünülür.

Basketbol ilk olarak 7 kişilik iki takım arasında 20'şer dakikalık üç devre üzerinden oynanmıştır. Dr. Naismitih bu oyuna "sepet topu" anlamına gelen "Basket Ball" adını verdi.

Basketbolun ünü, bulunmasından kısa bir süre sonra ortaya çıktığı okulu aşarak bütün okullara, üniversitelere ve hatta semtlerde bulunan jimnastik salonlarına kadar yayılmıştır. Gençlerde bu spora karşı uyanan istek ve heyecanda kulüpleri basketbol şubeleri açıp takımlar kurmaya zorlamış ve böylece basketbol, Amerika'nın en popüler ulusal oyunu haline gelmiştir.

Basketbolun Avrupa'daki ilk denemesi, 1893 yılında Paris'in Trevise sokağındaki eski bir jimnastik salonunda yapılmıştır. Daha sonraları, özellikle I. Dünya Savaşı sırasında, basketbolun Avrupa'da yayılmasında Amerikalı askerlerin büyük etkisi olmuştur. Hızla gelişme gösteren basketbol böylece Avrupa'da en gözde sporlar arasında yerini almıştır. Amerika, 1897 yılında erkeklerde, ardından 1900 yılında kadınlar arasında ilk millî basketbol şampiyonalarını düzenleyerek, bu sporu ülke çapında popüler hale getirmiştir. Amerikalılar millî spor olarak benimsedikleri basketbolu, 1904 Yaz Olimpiyatları'nda kulüp takımları arasında maçlar düzenleyerek, Olimpiyat Oyunları'na katılan tüm ülkelere tanıtmışlardır. 1905 yılında dünyanın en büyük spor salonlarından Madison Square Garden, kapılarını basketbola açmıştır.

Altın fiyatlarında hareketlilik! İşte 25 Aralık güncel altın fiyatları Akaryakıt fiyatlarında son durum! İşte 25 Aralık güncel fiyatlar Uzun yıllar sonra en yüksek asgari ücret!
Sonraki Haber