İsrail Gazze'den sonra Lübnan'da vahşeti yaşatıyor! Can kaybı artıyor... İşte son durum!

Gazze'de bir yıldır katliam yapan İsrail Lübnan saldırılarının da şiddetini artırıyor. emen'deki Husiler, İsrail ordusunun sahil kenti Hudeyde'yi hava saldırısı düzenlediğini açıkladı.

Gazze'de korkunç saldırılara imza atan İsrail, Lübnan'daki saldırılarının şiddetini artırdı. Dünya Jızıldeniz kıyısındaki liman kentine onlarca füzenin fırlatılmasını izledi. İsrail ordusunun Lübnan'a düzenlediği saldırılarda can kaybının bini aştığı belirtiliyor. 

İHA'ya helikopterle müdahale!

İsrail ordusundan yapılan açıklamada Lübnan'ın güneyinden 2 insansız hava aracı ve 35 füzeyle saldırı düzenlendiği belirtildi.İsrail'in kuzeyindeki Batı Celile bölgesinde tespit edilen 10 füzeye müdahale edildiği, körfez bölgesinde de 25 füzenin açık alana düştüğü aktarıldı.Saldırılar sebebiyle İsrail'in kuzeyinde uyarı sirenlerinin çaldığı belirtildi.Ayrıca, Lübnan'dan gönderilen 2 insansız hava aracına İsrail karasuları üzerinde savaş gemisi ve helikopterle müdahale edildiği ifade edildi.İsrail ordusu ilk kez bir iHA'ya savaş helikopteri kullanarak müdahale etti.Öte yandan İsrail ordusu, iç cephe komutanlığı Hayfa kentinde vatandaşlarına yaptığı güvenlik uyarılarını hafifletti.Yeni uygulamaya göre, Hayfa kentinde sığınak bulunan okullar yarından itibaren eğitime devam edecek.

Lübnan'a saldırılar şiddetlendi!

İsrail ordusu, Lübnan’a yönelik hava saldırılarına aralıksız devam ediyor. Saldırılarda bugün en az 45 kişi hayatını kaybetti.

İsrail ordusu, Lübnan’a yönelik hava saldırılarına aralıksız devam ediyor. Saldırılarda bugün en az 45 kişi hayatını kaybetti.İsrail, Lübnan’da birçok noktaya hava saldırılarını sürdürüyor. Lübnan Sağlık Bakanlığı, İsrail’in Lübnan'ın doğusunda Bekaa Vadisi'ndeki Baalbek-Hermel'e düzenlediği saldırılarda ilk belirlemelere göre 21 kişinin hayatını kaybettiğini, 47 kişinin yaralandığını aktardı. Lübnan'ın güneyindeki Ain Deleb bölgesine düzenlenen saldırılarda ise 24 kişinin hayatını kaybettiğini bildiren bakanlık, Sidon kenti yakınlarına düzenlenen saldırıda da 29 kişinin yaralandığını açıkladı.

4 Filistinli hayatını kaybetti

İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda 4 Filistinli hayatını kaybetti.Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Gazze kentinde bulunan El-Ehli Baptist Hastanesi'nden kaynaklar, İsrail ordusunun kente düzenlediği saldırılarda 3 Filistinlinin hayatını kaybettiğini, birçok Filistinlinin yaralandığını bildirdi.Görgü tanıkları da İsrail ordusuna ait insansız hava araçlarının (İHA) Gazze kentindeki Belediye Parkı yakınında bir grup Filistinliyi hedef aldığını aktardı.Filistin sağlık ekipleri, İsrail ordusunun Gazze Şeridi'nin orta kesimindeki Cibaliya Mülteci Kampı'nda Riyazus Salihin Camisi yakınında bulunan Filistinlileri hedef aldığını bildirdi.Saldırıda 1 kişinin öldüğü ve yaralananların olduğu kaydedildi.

İsrail ordusu Yemen saldırısını doğruladı

İsrail ordusu, Yemen'deki Hudeyde Limanı ve Ras Isa Limanı'na hava saldırıları düzenlediğini açıkladı.İsrail, Yemen'e hava saldırısı düzenlediğini doğruladı. İsrail ordusu, Yemen'deki Hudeyde Limanı ve Ras Isa Limanı'na hava saldırıları düzenlendiğini belirterek, saldırıda çok sayıda savaş uçağı ve yakıt ikmal uçağı kullanıldığını aktardı. Ordu, Husilerin söz konusu limanları İran'dan silah ve petrol dahil olmak üzere askeri amaçlı sevkiyatlar için kullandığını belirterek, saldırıların Husilerin İsrail'e düzenlediği füze saldırılarına yanıt olarak gerçekleştirildiğini açıkladı.

Husiler: İsrail'le uzun soluklu savaşa gireceğiz

Yemen'deki İran destekli Husiler, İsrail ile uzun soluklu bir savaşa gireceklerini belirtti.Husilere bağlı sözde Savunma Bakanlığı Manevi Yönlendirme Dairesi Müdür Yardımcısı Abdullah bin Amir, İsrail ordusundan yapılan "Husilerin de zamanının geleceği" şeklindeki açıklamaya tepki gösterdi.Bin Amir, "26sep.net" sitesine yaptığı açıklamada, "İsrail, 'Yemen'in de vakti gelecek' diyor. Yemenliler ise 'O vakit gelinceye kadar beklemeyeceğiz' diyor. Allah'ın izniyle ilerleyen günler ve aylar yenilgi değil zaferlerle dolu olacak. Bu, uzun ve geri dönüşü olmayan bir savaş olacak." ifadesini kullandı.

İsrail ordusunun Lübnan'ın güneyindeki Ayn ed-Delb bölgesine düzenlediği hava saldırısında 24 kişi hayatını kaybetti, 29 kişi yaralandı.Lübnan Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, İsrail ordusunun ülkenin güneydeki Ayn ed-Delb bölgesine hava saldırısı düzenlediği belirtildi.Saldırıda ilk belirlemelere göre 24 kişinin yaşamını yitirdiği, 29 kişinin yaralandığı ifade edildi.

MasterChef'te ilk kaptanlık oyunu! Yeni takım nasıl oluşacak? Köpeğini tasmasız gezdiren maganda Gazeteci Güler Kömürcü'ye saldırdı Fenerbahçe'den hakem yönetimine isyan: İzahı olamaz!
Sonraki Haber