İsrail için hesap vakti! Türkiye, Lahey'deki soykırım davasına müdahillik beyanını sundu!

Güney Afrika'nın 29 Aralık 2023'te UAD'de İsrail'e karşı açtığı soykırım davasının Birleşmiş Milletler Soykırımı Önleme ve Cezalandırma Sözleşmesi'ne dayanılarak açılan bir dava olduğunun altını çizen Yüksel, şöyle devam etti:

"DELİLLERİ ORTAYA KOYARAK MÜDAHİLLİK BAŞVURUSU HAZIRLADIK"

"Biz de ilk andan itibaren Türkiye olarak bu davaya müdahil olacağımızı ilan etmiştik ve 31 Mayıs’ta Lahey Büyükelçiliğimiz tarafından Uluslararası Adalet Divanına nota verilerek bu davaya müdahil olacağımızı resmi olarak kayıt altına almıştık. Biz ilk andan itibaren Cumhurbaşkanımızın liderliğinde bütün hukuki ve teknik çalışmaları yaparak, uluslararası hukukun, Uluslararası Adalet Divanının ve bundan önceki soykırım davaları ve uluslararası ceza mahkemeleri kararları örnekleri olmak üzere bilgi ve belgeleriyle delilleri ortaya koyarak müdahillik başvurusu hazırladık."

SGK'dan milyonlarca çalışan emekliyi ilgilendiren düzenleme! O ülkede alarm! Operasyonla ele geçirildi... Bu hafta ŞOK Market'lerde ekonomik hırdavat ürünleri geliyor! Metin Arolat'ın ölümü hakkında iddialar doğru mu? Görüntüleri ortaya çıktı! Dikkat çeken Bulgaristan detayı.. İYİ Partili belediye başkanı ve oğlu terminalde kavga etti!