İsrail'deki aşırı sağcılar vakit kaybetmeden Lübnan'da emlak ilanı vermeye başladı

İsrailli aşırı sağcılar Filistin topraklarından sonra şimdi de gözünü Lübnan'a dikti. "Güney Lübnan Yerleşim Hareketi" adlı aşırı sağcı bir grup, kara işgalinin başlamasına saatler kala Lübnan'ın güneyi için ev ilanları paylaştı.

İsrail, Lübnan’a yönelik havadan ve karadan saldırılarını sürdürüyor. İsrail ordusu Lübnan'ı bombalarken, "Güney Lübnan Yerleşim Hareketi" adlı aşırı sağcı bir grup, Lübnan'ın güneyi için interntete ev ilanları paylaşmaya başladı.

Telegram'da yayınlanan bir ilanda villa tipi bir evin fotoğrafları ile askeri üniforma giymiş İsrailli aile yer aldı. İlanda  evin detayları verilirken, şu ifadeler kullanıldı:

"Lübnan’da ev alma zamanı! Hizbullah liderliğinin, Nasrallah da dahil, ortadan kaldırılmasından ve muhteşem çağrı cihazları saldırısından sonra siz de büyük bir ev, karlı dağ manzarası ve atalarımız Aşer ve Naftali kabilesinin çocuklarının mirasında sıcak bir topluluk hayali mi kuruyorsunuz? Bu hayale sadece bir stratejik karar kadar uzaktayız: Lübnan’ın güneyini ezmeye devam etmek ve sakinlerinin geri dönmesine izin vermemek! Bunun gerçekleşmesine yardımcı olun, bize katılın!"

Güney Lübnan Yerleşim Hareketi adlı grup, bölgenin yeni bir İbranice isim alacağını da savunuyor. Grup, Lübnan’ın güneyini Tevrat'ta geçen Aşer ve Naftali kabilelerinin tarihi bölgesi olarak görüyor ve burayı beklendiği gibi vadedilmiş topraklar olarak nitelendiriyor.

LÜBNAN'IN GÜNEYİNDEKİ 25 KÖYE TAHLİYE ÇAĞRISI

İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF), Lübnan’ın güneyindeki 25 köyde yaşayanlara tahliye çağrısında bulundu.

İsrail Savunma Kuvvetleri tarafından yapılan açıklamada, Lübnan'ın güneyindeki 25 köyde yaşayanlara evlerini derhal tahliye etmeleri çağrısında bulundu. Açıklamada, "IDF size zarar vermek istemiyor. Kendi güvenliğiniz için evlerinizi derhal tahliye etmelisiniz. Hizbullah'ın askeri ihtiyaçları için kullandığı her evin hedef alınması planlanıyor" denildi.

Bölgedeki Lübnanlıların Awali Nehri'nin kuzeyine gitmeleri gerektiği ifade edilen açıklamada, "Güneye gitmenize izin verilmemektedir. Güneye gitmek hayatınızı tehlikeye atabilir” ifadesi kullanıldı. IDF, bölgeye geri dönüş için güvenlik sağlandığında bilgilendirme yapılacağını kaydetti. 

BEYRUT'TAN MERSİN'E GÖÇ

İsrail saldırılarının arttığı Lübnan'daki yabancı uyruklu 315 kişi Lübnan'ın Tripoli Limanı'ndan Mersin'in Silifke ilçesine bağlı Taşucu Limanı'na geldi. Bugüne kadar Lübnan'dan Taşucu'na toplam 677 yolcu ulaştı.

Çok sayıda ülke, vatandaşlarını Lübnan'ı terk etmeleri konusunda uyarırken, Lübnan'da uçuşların askıya alınması ile birlikte yabancı uyruklular deniz yolu ile Taşucu Limanı'na geldi. 

Limanda işlemleri tamamlanan yabancı uyruklular aileleri ile birlikte minibüslerle ilçeden ayrıldı. Yabancı uyruklu vatandaşların, Türkiye'nin değişik illerindeki havalimanlarından ülkelerine gideceği öğrenildi.

CHP'li Belediye Başkanı'nın güvenlik amiri vurdu: 1 ölü... Volkswagen ID.Buzz Türkiye'ye elektrikli bir nefes getirdi! Tel Aviv yakınlarında silahlı saldırı: Çok sayıda yaralı var!
Sonraki Haber