İsrail'den Hizbullah'a siber saldırı! Çağrı cihazları nasıl patlatılıyor? Üç olası senaryo gündemde...

Nakliye esnasında patlayıcı yerleştirilmesi: Örgütün çağrı cihazlarını tedarik aşamasında cihazlara küçük patlayıcı aygıtlar yerleştirilmiş ve uzaktan veya zamanlayıcı ile etkinleştirilmiş olabilir.

Aşırı ısınan piller: Hacker’lar cihazlardaki bir açığı kullanarak pillerin aşırı ısınmasına ve patlamasına neden olmuş olabilir.

Radyo dalgalarıyla etkinleştirme: Patlayan cihazlar nakliye sırasında değiştirilmiş ve daha sonra bir yer istasyonundan veya istihbarat cihazından (örneğin Havadan Erken Uyarı ve Kontrol Sistemi, AWACS) yayılan radyo dalgalarıyla etkinleştirilmiş olabilir.

Uzmanlar Hizbullah üyelerinin karşılaştığı patlamalarda bu üç seçeneğin de olası olduğunu düşünüyor.

Sky News Arabia’nın haberine göre, Hizbullah’ın çağrı cihazlarına PETN (Pentaeritritol Tetranitrat) adı verilen, en patlayıcı maddelerden birinin yerleştirilmiş olabileceği iddia ediliyor. İddiaya göre, PETN’in ısıya karşı çok hassas olduğu ve çağrı cihazının pilinin bu maddeyi ateşlemek için kullanılmış olabileceği belirtiliyor. PETN’in çok az miktarının bile ciddi hasar verebileceği öne sürülüyor.

Haber, PETN’in tehlikeli potansiyelini vurgulamak için geçmiş olaylardan örnekler sunuyor. 2001’deki ayakkabı bombacısı Richard Reid’in ayakkabısındaki PETN miktarının bir uçağı düşürmeye yetecek kadar olduğu belirtiliyor.

"Türkiye'nin nefretlik ailesi" ile ilgili yeni iddia İşte 19 Eylül 2024 güncel altın fiyatları Meteorolojiden birçok il için kuvvetli yağış uyarısı! Merkez Bankası'nın faiz kararı sonrası dolar ve altında son durum Akaryakıtta tabelalar değişti! İşte güncel fiyatlar Akbank'ta hesabı olan soyuluyor!