İsrail'e gelince süt dökmüş kedi, KKTC'ye gelince aslan! Akıllarda tek soru, BM ne işe yarıyor?

Birleşmiş Milletler'in (BM), yakın zamanda KKTC’nin Rumlara karşı bir tampon bölge oluşturmak adına Pile-Yiğitler yolundaki asfalt çalışmasını durdurması yeniden tartışma konusu oldu. Öte yandan İsrail, Lübnan’daki BM'ye ait UNIFIL üssüne girerek 15 askeri yaralaması ve bu durumun karşısında sadece katillerin kınanması sonrası, BM'nin bu iki ayrı olaydaki alakasız tavrı haklı tepkileri de beraberinde getirdi.

KKTC’de Birleşmiş Milletler (BM) ile krize yol açan Pile-Yiğitler yolunda asfalt çalışması, ara bölge sınırında durmuştu. Yolun devam etmesi için onay vermesi gereken BM ise kendi sebep olduğu krize çözüm getirmeye bir türlü yanaşmamıştı. BM'nin müdahalesiyle çalışmalar durdurulsa da KKTC’nin yolu tamamlamakta kararlı olduğu biliniyor.

SADECE KINAMASINI BİLİYOR

Öte yandan; İsrail'in Gazze’de yasaklı fosfor bombası kullanması, 2 milyonu aşkın Gazzeli’yi aç, susuz, ilaçsız bırakmak için ağır ambargo kararı alması, 363 kilometrekarelik Gazze’ye, Hiroşima’ya atılan bombadan 8 kat fazla olarak 85 bin ton bomba atması, apartmanları, çadırları, hastaneleri, okulları, üniversiteleri, futbol sahalarını, kültür merkezlerini, iş yerlerini bombalaması, 1 yılda 17 bin çocuğu katledilmesi, 1 yılda 12 bin kadını öldürülmesi, 1 yılda Gazze’de 42 bin kişiyi bombalarla öldürülmesi, Doğu Kudüs’te Birleşmiş Milletler Filistin Mültecileri Yardım ve Çalışma Ajansı (UNRWA) arazisine el konulacağını duyurması, BM’ye bağlı UNRWA’yı terör listesine alması, Lübnan’daki BM askerlerine ‘çekilin’ ihtarında bulunması, Lübnan’da konuşlu BM Barış Gücü karargahını vurma cüretini göstermesi ve son olarak Lübnan’daki BM’yi bir kez daha hedef alarak UNIFIL üssüne girmesi ve ardından 15 askeri yaralaması sonrası, BM'nin bu olaylar karşısında sadece İsrail'i kanıması, tüm dünyada tepkilere neden olmaya devam ediyor.

İSRAİL'E GELİNCE SÜT DÖKMÜŞ KEDİ, KKTC'YE GELİNCE ASLAN KESİLDİ

KKTC'nin kendi nefsi müdafaası gereği yapmaya çalıştığı sadece bir asfaltlama çalışmasını durdurması ve bunu bir krize çevirmesi ve yine aynı BM'nin İsrail karşısında çaresiz kalması, susması, en tepkili olduğu anlarda ise en fazla kınaması sabırları taşırdı.

BM NE İŞE YARIYOR?

Vicdanlarıyla haretet eden tüm insanlık dünyaya her gün haykırıyor: İsrail’e dur denilmeli… BM, haklıyı korumalı haksızın karşında olmalı. O BM, zayıfı korumalı güçlüyü kontrol etmeli. Lakin bunu demesi gerekenlerin, kuruluş amacından sapması ve sadece zayıfın karşısında durması, güçlü karşısında ise sinmesi ve etkisiz kalması, akıllara şu soruyu getirdi... BM ne işe yarıyor?

Elazığ'da gece vakti deprem! İsrail'e gelince kedi, KKTC'ye gelince aslan! Akıllarda ise tek soru? Konak Belediye Başkanı aylar önce borç içinde olduklarını açıklamıştı!
Sonraki Haber