İsrail'in Lübnan'daki çağrı cihazı saldırısı sonrası Selçuk Bayraktar'ın röportajı gündem oldu

İsrail'in Lübnan Hizbullahı'na yönelik gerçekleştirdiği çağrı cihazı saldırısı sonrası Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar'ın Teknofest 2024'te yaptığı konuşma gündem oldu.

This browser does not support the video element.

Aksaray'daki etkinlikte bir röportaj veren Bayraktar, "Saatlerin, telefonların içine kadar giriyorlar. Kendi sistemimizin olması egemenliğimiz açısından çok önemli. SİHA'lardan elde ettiğimiz gelir ile bunu inşa edeceğiz" ifadelerini kullanıyor.

MİLLİ TEKNOLOJİ HAMLESİNİN ÖNEMİ

Öte yandan, BaykarTech CEO'su Haluk Bayraktar ise X hesabından yaptığı paylaşımda şu yorumda bulundu:

"Soykırımcı israil'in saldırılarının ardından, savunma sanayiinde başlatılan ve tüm alanlara dalga dalga yayılmasını hedeflediğimiz #MilliTeknolojiHamlesi'nin ne kadar hayati bir öneme sahip olduğu bir kez daha gözler önüne serildi.

#MilliTeknolojiHamlesi, iletişim teknolojilerinden sağlığa kadar her sektöre yayılmak zorunda. Çünkü daha güçlü ve tam bağımsız bir gelecek için bu şart."

NY TIMES: İSTİHBARAT İŞİ

Korkunç saldırının ardından tüm dünyada akıllara aynı soruyu getirdi: Cep telefonlarımız ya da akıllı saatlerimiz de patlar mı?

ABD'nin ünlü New York Times gazetesi saldırının perde arkası haberinde İsrail'in cihazlara önceden patlayıcı yerleştirdiğini iddia etti.

Gazeteci Selim Atalay'ın paylaştığı habere göre; Hizbullah, Tayvan şirketi Gold Apollo’ya 3 binden fazla pager siparişi verdi. Cihazlar Lübnan’a gelmeden, İsrail her birine patlayıcı yerleştirdi. Çoğu AP924 modeli, ayrıca 3 farklı , Gold Apollo modeli. Patlayıcı: 30 ya da 60 gr… Her birine pilin yanına yerleştirildi. Patlamayı sağlaması için bir de switch - devre takıldı. .

Dün 15:30 da cihazlara Hizbullah liderliğinden geliyormuş gibi mesaj yollandı. Mesaj patlayıcıyı ateşledi. Sadece açık olan cihazlar patladı.

TASMASIZ KANGAL MİNİK KÖPEĞİ PARÇALADI, SAHİBİ KALP KRİZİ GEÇİRDİ Fikirtepe'nin son hali sosyal medyada gündem oldu HEMŞİRENİN "YAKAYIM MI SİZİ" ŞAKASI FACİAYA DÖNÜŞTÜ Cumhurbaşkanı Erdoğan pastanede vatandaşlarla sohbet etti Program sonrası pastane ziyareti Eli alçılı adamın yumrukları sosyal medyayı salladı