İsrail'in siber saldırıları sonrası Türkiye'de Siber Güvenlik Teşkilatı kurulacak mı? Bakan Fidan yanıtladı...

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İsrail'in Hizbullah'a düzenlediği 2 siber saldırı ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Bölgedeki tırmanmanın endişe verici olduğunu belirten Bakan Fidan, "Müstakil bir siber güvenlik teşkilatının kurulmasıyla ilgili konu hükümetimizin de gündemine getirildi." dedi.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İsrail'in Hizbullah'a düzenlediği 2 siber saldırı ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Bakan Hakan Fidan'ın açıklamalarından satır başları şu şekilde;

Son iki gündür Lübnan'da olan patlamalar 'fırsat operasyonu' olarak değerlendirilen operasyonlar. Bir fark var bu büyük çaplı bir operasyon. İlk gün Lübnan Başbakanı'nı aradım, her türlü tıbbi desteğe hazır olduğumuzu söyledim.

BÖLGEDEKİ TIRMANMA ENDİŞE VERİCİ

İsrail'in saldırıları adım adım Lübnan’a doğru tırmandırmaya başladığını görüyoruz. Bölgedeki tırmanma endişe verici.

İsrail'in operasyonlarının giderek daha provokatif bir şekle dönüşmesi ve İran ile Hizbullah'ın karşılık vermeme ihtimalinin kalmadığı bir duruma geldi.

SİBER TEŞKİLAT KURULACAK MI?

Türkiye siber güvenlik konusunda aslında büyük bir farkındalık var. Müstakil bir siber güvenlik teşkilatının kurulmasıyla ilgili konu hükümetimizin de gündemine getirildi. 

Ulaştırma Bakanlığı'nda kurumlarımız var ve MİT'te oldukça kabiliyetli birimler var. Cumhurbaşkanımız bunun artık olması gerektiğine dair bir irade koydular.

Dün Ürdün'deydik. Ürdün de kendisini bir askeri alarm düzeyine getirmiş durumunda.

'FİLİSTİN TOPRAKLARINI ÇALMA PROJESİ DEVAM DİYOR'

Netanyahu'nun Batı desteğiyle bölgede yürüttüğü Filistin topraklarının tamamını çalma projesi devam ediyor. Şu anda İsrail'deki fanatik zihin, aklı selimden uzak, yok etmek üzere dizayn edilmiş bir politika uyguluyor.

Risk bölgesel savaşla başlayıp neredeyse küresel savaşa erişme, potansiyeli taşıyan bir risk. Dün Ürdün'deydik. Ürdün de kendisini bir askeri alarm düzeyine getirmiş durumunda. Çünkü artık orada olacak, İsrail oldubittisine sessiz kalmayacağını Ürdünlüler artık hem dostlarına hem uluslararası muhataplarına iletiyorlar.

'ÜRDÜN VE MISIR'I İÇİNE ALACAK BİR SAVAŞ RİSKİ MEVCUT'

Yani bu da alarm verici bir şey. Bizim şu anda Lübnan'ı düşünürken, Ürdün'ü de içine alacak, Mısır'ı da içine alacak, bölgenin tamamını içine alacak bir savaş riski her zaman için mevcut. Netanyahu, bunu bunu ilerletmede kararlı. Vahim olan tabii uluslararası sistemin, özellikle Amerika'nın bunu durma konusunda herhangi bir aracının ve yeteneğinin olmaması.

Şu anda İsrail'deki fanatik zihin, aklı selimden uzak, yok etmek üzere dizayn edilmiş bir politika uyguluyor, hükümet aşamalı strateji uyguluyor. Gazze'den sonra Lübnan'a geçiyor. Belki daha sonra başka hedeflere yönelecek. Bunu yaparken ABD desteğini de yanına alıyor.

Uluslararası sistemin geç olmadan buna dur demesi gerekiyor. Bu çılgınlık sadece Filistinlilere zarar vermiyor, İsraillilerin de geleceğini ipotek altına alıyor.

"ESAD İLE GÖRÜŞMEYE HAZIRIZ"

2017'den itibaren, Astana formatı neticesinde rejimle muhalefet arasında dondurulmuş bir savaş var. Biz sessizlik ortamı var. Bu ortamda biz belli konuların kalıcı olarak çözülmesine yönelik adımlar atılması gerektiğini düşündük. Tabii bunu taraflar atacak. Esad ile görüşmeye hazırız. Zaten görüşmeler bir süredir dolaylı yoldan yapılıyor

İsrail'in bomba yağdırdığı güney Lübnan alev topuna döndü! Bazı fakülte, yüksekokul ve enstitüler kapatıldı, yenileri açıldı... Celtic tribünlerinden Filistin'e destek: Asla yalnız yürümeyeceksiniz!
Sonraki Haber