İsrailli futbolcu Sagiv Jehezkel Antalyaspor'a transfer yasağı getirdi

Antalyaspor'un İsrailli eski futbolcusu Sagiv Jehezkel, Kırmızı-Beyazlılar'ın transfer tahtasını 3. kez kapattı. Geçen sezon Trabzonspor maçında gol sevinci sırasında İsrail'in Gazze'deki katliamlarının propagandasını yapan olay futbolcu ülkeden sınır dışı edilmişti.

Geçen sezon Antalya'da oynanan Antalyaspor - Trabzonspor maçında "7 Ekim'in 100. günü" yazısını ve Siyon yıldızını kameralara göstererek katliam propagandası yapan İsrailli futbolcu  Sagiv Jehezkel, Antalyaspor'a transfer yasağı getirtti.

Jehezkel, olay hareket sonrası derhal Antalyaspor'la ilişiği kesilmiş ve ülkesine gönderilmişti.

Bu yaz teknik direktörlüğe Fenerbahçe efsanesi Alex de Souza'yı getiren ve Trendyol Süper Lig'de ilk 6 haftada 8 puanla başlayan Antalyaspor'a 3. kez transfer yasağı geldi.

Ajansspor'da yer alan habere göre; Aralık 2023’te kapanan, Ağustos’ta açılan, sonrasında da 13 Eylül olan transfer sezonunun son gününe kadar 2 kez daha kapanıp açılan Antalyaspor’un transfer tahtası, bir kez daha kapandı. Kırmızı-Beyazlılara transfer engeli getiren isim bu kez Sagiv Jehezkel oldu.

100 BİN EURO YÜZÜNDEN

Geçen sezon ocak ayında yaptığı gol sevinci sebebiyle olaylı bir şekilde Türkiye’den ayrılan ve sonrasında FIFA’ya açtığı dava sonucu haklı bulunarak hem alacaklarını alma hakkı elde eden hem de bonservisini eline alan İsrailli futbolcu, Antalyaspor’un transfer tahtasını kapattı. 

19 Temmuz’da FIFA tarafından karara bağlanan dava kapsamında Antalyaspor’a 100 bin Euro fatura kesilirken, 45 günlük verilen süre içerisinde bu ödeme yapılmadı. Transfer sezonunun kapanmasına 1 hafta kala tamamlanan sürenin ardından FIFA ile yeniden iletişime geçen İsrailli, gerekli yazışmaları yapmasının ardından, ödemenin yapılmaması sebebiyle Antalya ekibine transfer engeli getirdi.

Antalyaspor'un söz konusu borcu ödeyene kadar transfer yapmasına izin verilmeyecek. 

TAHTA SÜREKLİ KAPANIYOR

Geçtiğimiz Aralık ayında transfer tahtası kapanan Antalyaspor, Ağustos ayında Erkan Eyibil, Amar Gerxhaliu, Gustavo Blanco, Fedor Kudriashov, Sherel Floranus ve Gerrit Holtmann'a olan borçları ödeyerek transfer tahtasını açan Antalyaspor’a tam 7 gün sonra yeni ceza geldi.

İkinci cezayı getiren isimler olan Zymer Bytyqi ve Britt Assombalonga ile yapılan anlaşmanın ertesi gününde bu kez Dario Saric, tahtayı kapatırken, Kırmızı-Beyazlılar  şikayetlerin tamamını çözüme ulaştırmış ve transferleri gerçekleştirmişti.

BM'de büyük riyakarlık: Lübnan'da tansiyonun düşmesi için çalışıyoruz Biden katliama 'fırsat' dedi: Topyekün bir savaş mümkün Meteoroloji'den sağanak yağış uyarısı! İşte son hava durumu tahminleri
Sonraki Haber