İstanbul bayram namazı saati 2021! 13 Mayıs İstanbul bayram namazı saat kaçta?

İstanbul Ramazan Bayramı namazı saati 2021! İstanbul’da yaşayan vatandaşlar Ramazan Bayramı namaz saatini merak etmeye başladı. Diyanet tarafından yapılan açıklamada bayram namazının kılınacağı belirtildi. Peki, 13 Mayıs İstanbul bayram namazı saat kaçta?

11 ayın sultanı Ramazan ayının sabahında İstanbul’da yaşayan vatandaşlar camilerde kılınacak bayram namazı için heyecanlı bekleyişe başladı. Koronavirüs salgını nedeniyle alınan tam kapanma tedbirleri kapsamında camilerde sadece Cuma namazlarının cemaatle kılınmasına izin verilmiş ancak teravih namazları yasaklanmıştı.

İstanbul’da yaşayan vatandaşlar ise 2021 Ramazan Bayramı namazını kaçırmamak için bayram namazı saatini sorgulamaya başladı.

2021 İSTANBUL BAYRAM NAMAZI SAAT KAÇTA?

Ramazan Bayramı sabahı olan 13 Mayıs 2021 Perşembe gününde İstanbul’da bayram namazı saat 06.22’de kılınacaktır.

06.22

Niyet edilirken hangi bayram namazı kılınacaksa o zikredilir. Örnek olarak “Niyet ettim Allah’ım senin rızan için Ramazan Bayramı namazı kılmaya, uydum hazır olan imama” veya aynı şekilde “Niyet ettim Allah’ım senin rızan için Kurban Bayramı namazı kılmaya, uydum hazır olan imama” şeklinde niyet edilir.

Bundan sonra imamla birlikte hareket edilerek:

1. Rekat

Bayram namazına niyet ettikten sonra tekbir alınır ve eller bağlanır,

Sırasıyla imam hatip ve cemaat sessizce "Sübhaneke duası"nı okur, sonra fasılalar halinde;

Tıpkı iftitah tekbiri gibi yeniden eller kulak hizasına kaldırılarak 1. Tekbir alınır ve eller yanlara salınır,

Sonra 2. Tekbir alınır ve eller yine yanlara salınır,

Ardından 3. Tekbir alınır ve bu sefer eller göbek hizasında bağlanır.

İmam; gizlice “Euzü besmele” çeker, açıktan "Fatiha suresi" ile birlikte "Zammı sure veya zammı sure yerine geçecek miktarda Kur'an-ı Kerim" okur. Cemaat ise sessizce imamı dinler.

Rüku ve secde yapılarak 2. Rekata kalkılır.

2. Rekat

İmam; gizlice “Besmele” çeker, açıktan "Fatiha suresi" ile birlikte "Zammı sure veya zammı sure yerine geçecek miktarda Kur'an-ı Kerim" okur. Cemaat ise sessizce imamı dinler.

Ardından tekrar tıpkı iftitah tekbiri gibi yeniden eller kulak hizasına kaldırılarak  1. Tekbir alınır ve eller yanlara salınır,

Sonra 2. Tekbir alınır ve eller yine yanlara salınır,

Ardından 3. Tekbir alınır ve eller yine yanlara salınır,

Son olarak 4. Tekbir alınır ancak bu sefer eller kulak hizasına kaldırılmaz ve rükuya gidilir.

Rüku ve secdenin ardından oturulur, "Tahiyyat, Salli-Barik duaları" okunur ve önce sağ tarafa sonra sol tarafa selam verilerek namaz tamamlanır.

Bundan sonra müezzinin refakatinde hep birlikte 3 defa tekbir (teşrik) getirilir. Bu tekbirlerle birlikte imam hatip bayram hutbesi okumak üzere minbere çıkar.

Bursa'da gıda deposu yangını: 40 itfaiye aracı ile müdahale edildi! Feribot seferlerine olumsuz hava engeli: Yarın bazı seferler iptal! MasterChef Türkiye'de 2. isimli ceketin sahibi belli oldu? İşte o isim
Sonraki Haber