İstanbul kiralık ev fiyatları ne kadar? İstanbul en ucuz kiralık ev ücretleri Uygun kiralık evler

Üniversite tercih sonuçlarının açıklanmasının ardından öğrenciler, il ve ilçelere göre kiralık ev fiyatlarını merakla araştırmaya başladılar. Kiralık ev fiyatlarının il ve ilçelere göre ne kadar olduğu öğrenciler tarafından merak konusu. Ev kiralarının öğrenciler tarafından araştırıldığı illerden biri de İstanbul. Peki, kiralık ev fiyatları ne kadar? Tüm detaylarıyla haberimizde...

YKS tercih sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte öğrencilerin kiralık ev telaşıda başladı. İl ve ilçelere göre kira fiyatlarının ne kadar olduğu öğrenciler tarafından merakla araştırılyor. Ev kiralarının araştırıldığı illerden biri de İstanbul. Peki, İstanbul kiralık ev fiyatları ne kadar? Tüm detaylarıyla haberimizde...

İSTANBUL KİRALIK EV FİYATLARI (İLÇELERE GÖRE)

Sınav sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte öğrencilerin kiralık ev telaşı da başladı. Tabii bazı il ve ilçeler üniversite yoğunluğundan ve yakınlığından dolayı daha çok tercih ediliyor ve bu durumda fiyatlara yansıyor. Kiralar 692 TL'den başlasa da konumuna göre 1.000 TL'nin üzerine çıkıyor. İşte İstanbul'un ilçelerinde ve Türkiye genelinde kira rakamları...

SİLİVRİ

Kira Bedeli (TL): 692

ESENYURT

Kira Bedeli (TL): 812

ÇEKMEKÖY

Kira Bedeli (TL): 864

BÜYÜKÇEKMECE

Kira Bedeli (TL): 876

AVCILAR

Kira Bedeli (TL): 900

TUZLA

Kira Bedeli (TL): 939

GEBZE

Kira Bedeli (TL): 939

PENDİK

Kira Bedeli (TL): 948

ESENLER

Kira Bedeli (TL): 986

ŞİLE

Kira Bedeli (TL): 1.004

BAŞAKŞEHİR

Kira Bedeli (TL): 1.015

KARTAL

Kira Bedeli (TL): 1.038

BAHÇELİEVLER

Kira Bedeli (TL): 1.062

Ülkemizdeki konut fiyatları göz önüne alındığında, bazı ev sahiplerinin öğrenciye kiralık daire noktasında mesafeli durmasını anlayabiliyoruz. Oldukça yüksek meblağlara satın alınan dairelerin, özensiz kullanım neticesinde deforme olmasını istemeyen ev sahipleri, üniversite öğrencisine kiralık olarak bu daireleri sunmuyor. Geçmişte daha çok olan bu uygulama, günümüzde yüksek kira gelirleri sebebiyle biraz daha kırılmış ve öğrencilerin lehine dönmüş görülüyor. Ancak yine de üniversite öğrencileri, zaman zaman bazı kentlerde ve ilçelerde ev ararken zorluklar yaşayabiliyor.

Eğer siz de üniversiteyi kazanmış ve kiralık daire arıyorsanız, öncelikli olarak daireyi tutacağınız semte karar vermeniz gerekiyor. Özellikle büyük kentlerde yaşayan öğrenciler için bu oldukça hayati bir durum oluyor. Çünkü uzak mesafelerden tutulacak evler, ulaşım zorluğu sebebiyle eğitim hayatını da olumsuz etkileyebiliyor. En doğru tercih, eğitim alınacak olan kampüsün yakınında daire tutmak olurken, eğer kampüsünüzün bulunduğu yer çok merkezi ve elit bir semtse bu durumda da kira fiyatı yükseleceğinden dolayı fazla uzağa gitmeden, biraz daha dış semtlere yönelmek doğru tercih olabiliyor.

ÖĞRENCİYE KİRALIK DAİRE ARANIRKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

Dairenin tutulacağı semti belirledikten sonra öğrenciye kiralık daire alternatiflerini değerlendirecek olan gençlerin dikkat etmesi gereken en önemli husus ise bütçe oluyor. Çünkü üniversite eğitiminde sadece barınma değil; yeme, içme, giyinme, kırtasiye, kitap ve daha birçok masraf ortaya çıkıyor. Bu sebeple kiralık dairenin makul fiyat seviyesinde bulunmasına özen gösterilmesi gerekiyor. Bunun içinde özellikle internette yer alan Hürriyet Emlak gibi çeşitli emlak sitelerine göz atılıp, kriterler girilerek tercihler daraltılarak, uygun fiyatlı daire alternatifleri bulunabiliyor.

Eğer üniversiteye yeni başlamışsanız, çevreyi de bilemeyeceğinizden dolayı mutlaka üst sınıflardan yardım almanız gerekiyor. Üniversite eğitiminde iki farklı barınma alanı bulunuyor. Bunlardan birisi kiralık daire diğeri de yurt olurken, yurtta kalmayıp kiralık daireyi tercih etmiş olan üst sınıflar ile görüşerek hem muhit noktasında fikir alabiliyor hem de evine arkadaş arayan diğer öğrencilerle ortaklık yaparak daha ekonomik şekilde öğrenciye kiralık daire alternatiflerini değerlendirebiliyorsunuz.

İyi bir eğitim hayatı geçirmek istiyorsanız, daire kiralarken oda sayısına da mutlaka dikkat etmeniz gerekiyor. Özellikle arkadaşlarla ortaklaşa ev tutacağınız zaman, herkesin kendisine has bir odasının bulunması gerekiyor. Bilhassa sınav dönemlerinde yaşanan en büyük sorunlar, yetersiz oda sayısı bulunan öğrenci evlerinde ortaya çıkıyor. Ayrıca, misafirlerin ağırlanabileceği ortak kullanım alanı olan, geniş salonlu evler daha ideal olabiliyor.

Kiralık ev ararken sizi rahatlatacak olan farklı bir yöntem de üniversiteye yakın yerlerde bulunan emlak firmaları ile görüşülmesi oluyor. Her ne kadar emlak firmaları, çeşitli yüzdelerde komisyon alsalar da daha geniş daire portföyleri, firmaların bünyesinde bulunduğundan dolayı sizin için ideal olan ve bütçenize uygun alternatifler önerebiliyorlar. Ayrıca, bazı firmalarda üniversite öğrencilerine özel çeşitli indirimler de yapılabiliyor.

Üniversitelerin genellikle girişlerinde yer alan ilan panoları öğrenciye kiralık daire alternatifleri bulmak için son derece kullanışlı oluyor. Birçok ihtiyaç için listelerin oluşturulduğu ve altına telefon numaralarının yazıldığı bu panolardaki bildiriler takip edilirse alternatifler çoğaltılabiliyor. Özellikle birkaç arkadaşla ev tutmayı düşünüp eksiği olan öğrenci grupları, ilan panolarını aktif bir şekilde kullanıyor. Siz de bu panoları düzenli olarak takip ederseniz, kısa süre içerisinde ev tutabileceğiniz arkadaş grubuna ulaşabiliyorsunuz.

Eğer, üniversitenin ara sınıflarında iseniz, öğrenciye kiralık daire için en pratik çözümlerden birisi son sınıflara daire aradığınızı bildirmek oluyor. Özellikle mezun olacak son sınıflar, eğer güzel bir yerde uygun fiyata daire tutmuşlarsa, onlar daireyi boşaltmadan ev sahibi ile görüşerek gelecek sene için kiralık daire planını yapabiliyorsunuz.

İsrail: "Hizbullah'ın Nasr biriminin komutanlarından Faour öldürüldü" Giovanni van Bronckhorst: Antrenmanlarda bile böyle değil! Bill Clinton: İslam'dan önce İsrail vardı
Sonraki Haber