İstanbul’da ailece keyifli vakit geçirebileceğiniz gezilecek yerler...

3. Dolmabahçe Sarayı

Dolmabahçe Sarayı, İstanbul'un göz kamaştırıcı Boğaz manzarasına hakim, görkemli bir yapı. Osmanlı İmparatorluğu'nun son dönemlerinde inşa edilen saray, Batı'ya açılma çabalarının bir yansıması olarak Avrupa mimarisinin etkilerini taşıyor.

Tarihçe

yüzyılda, eski sarayların yetersiz kalması üzerine I. Abdülmecid tarafından yaptırılan Dolmabahçe Sarayı, 1853 yılında tamamlandı. Sarayın inşası için o dönemde oldukça modern sayılan teknolojiler kullanıldı. İç mekanları altın ve kristallerle süslü olan saray, Osmanlı'nın ihtişamını gözler önüne seriyor.

Mimari Özellikleri

Dolmabahçe Sarayı, Barok ve Rokoko gibi Avrupa mimari üsluplarının bir karışımıyla inşa edilmiştir. Sarayın iç mekanları, İtalyan mermeri, Fransız kristalleri ve Çin porselenleriyle süslü olup, dönemin moda anlayışını yansıtıyor.

"Türkiye'nin nefretlik ailesi" ile ilgili yeni iddia İşte 19 Eylül 2024 güncel altın fiyatları Meteorolojiden birçok il için kuvvetli yağış uyarısı! Akaryakıtta tabelalar değişti! İşte güncel fiyatlar Merkez Bankası'nın faiz kararı sonrası dolar ve altında son durum Okan Buruk'tan Fenerbahçe maçı öncesi sürpriz Dries Mertens kararı