İstanbul'da ilk iftar saat kaçta açılacak?

Gece ilk sahurunu yapan vatandaşlar bu akşam ise ilk iftarlarını açacaklar. İftar hazırlıkları yapılmaya başlandı. Herkes iftarın ilk gününde orucun saat akçta açılacağını araştırmaya başladı. İstanbullular iftarın saat kaçta açılacağını merak ediyor. Peki İstanbul'da ilk iftar saat kaçta açılacak? İşte 2018 Ramazan imsakiyesi! Detaylar haberimizde...

Ramazan'ın ilk günü gelmesi ile birlikte gece vatandaşlar bu yılın ilk sahurunu yaptılar. Sonrasında ise bu akşam açılacak olan iftar saatini bekliyorlar. İfatar için hazırlıklar devam ediyor. Aynı zamanda İstanbululuar ilk iftarın saat kaçta açılacağını araştırıyor.Peki İstanbul'da ilk iftar saat kaçta açılacak? İşte 2018 Ramazan İmsakiyesi! Merak edilen sorunun cevapları detayları ile haberimizde...

İstanbul'da Ramazan ayının ilk sahuru,16 Mayıs 2018 tarihinde saat 03:52'de başlıyor, ilk iftarı, 20:22'de. İlk teravih namazı ise 22:01 olarak Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından açıklandı.

17 Mayıs Perşembe: Ramazanın ikinci günü sahur saati 03:50, iftar saati ise 20:23. İkinci gün teravih namazı 22:03 olarak açıklandı.

18 Mayıs Cuma: Ramazanın üçüncü günü sahur saati 03:49, iftar saati 20:24. Üçüncü gün teravih namazı 22:04'te kılınacak.

19 Mayıs Cumartesi: Ramazanın dördüncü günü sahur saati 03:47, iftar saati 20:25. Dördüncü gün teravih namazı 22:06'da kılınacak.

20 Mayıs Pazar: Ramazanın beşinci günü sahur saati 03:46, iftar saat 20:26. Beşinci gün teravih namazı 22:07'de kılınacak.

21 Mayıs Pazartesi: Ramazanın altıncı günü sahur saati 03:45, iftar saati 20:27. Altıncı gün teravih namazı 22:09'da kılınacak.

22 Mayıs Salı: Ramazanın yedinci günü sahur saati 03:43, iftar saati 20:28. Yedinci gün teravih namazı 22:10'da kılınacak.

23 Mayıs Çarşamba: Ramazanın sekizinci günü sahur saati 03:42, iftar saati 20:29. Sekizinci gün teravih namazı 22:12'de kılınacak.

24 Mayıs Perşembe: Ramazanın dokuzuncu günü sahur saati 03:41, iftar saati 20:30. Dokuzuncu gün teravih namazı 22:13'de kılınacak.


RAMAZAN AYINDA ORUÇ TUTMANIN ÖNEMİ

İnsanlar öncelikle Allah’ın rızasını kazanmak adıyla oruç tutarlar. Oruç tutarak insanların nefisleri terbiye edilmektedir. Ayrıca kurulan iftar sofraları ile de birçok yoksul insanın karnının doyurulması sağlanır. Oruç insanlar arasındaki ilişkiyi de güçlendirerek bir arada ibadet etme imkanı sunar. Ramazan ayında Kuran okunur ve namaz kılınır. Ayrıca insanlar bu ayda dua ederek bu zamana kadar işlemiş oldukları günahları için af dilerler. Ramazan ayı da insanların affının kabul edilmesi için önemli bir ay olarak kabul edilir. Hatta bir insanın en çok sevap kazanacağı aylardan biri Ramazan ayı olarak bilinmektedir.

Ramazan ayı on bir ayın sultanı olarak kabul edilir. Bu ayda insanlar birbirlerine daha hoşgörülü yaklaşarak, yardımsever tavırlar sergilerler. Ayrıca Ramazan ayının en belirgin özelliği de misafirperverlik kavramının kendisinden çok söz ettirmesi olmaktadır.

RAMAZAN'IN BAŞLANGICI

Ramazan, öncelikle oruç gibi türlü hikmetlerle dolu bir kulluk görevinin yerine getirildiği, her türlü hayır, rahmet ve bereketi kendisinde barındıran bir aydır.

Ramazan ayı, bir yıllık maddi ve manevi kirlerden temizleneceğimiz, insanî duyguların coştuğu, tevbe edip hakka yönelme şuurunun geliştiği maddî ve mânevî bir terbiye ayıdır.

Ramazan, içerisinde insanlık için, “bin aydan daha hayırlı olan Kadir gecesini” taşıyan bir aydır.

Ramazan, inananlar için evveli rahmet, ortası mağfiret, sonu cehennem ateşinden kurtuluş ayıdır.

Ramazan, Kur'an ayıdır, oruç ayıdır.

Ramazan; yaz aylarının sonunda ve güz mevsiminin başında yağan ve yerdeki tozları temizleyen yağmur anlamındadır. Bu yağmur, nasıl yeryüzünü yıkayıp tozlardan temizliyorsa, Ramazan ayı da mü'minleri günahlardan öylece temizler.

Diğer bir anlamı da güneşin şiddetli hararetinden taşların yanıp kızmasıdır. Böyle kızgın yerde yürüyen kimsenin ayakları yanar, zahmet ve meşakkat çeker. Bunun gibi oruç tutan kimse de açlık ve susuzluğun hararetine katlanır, zahmet ve meşakkat çeker, içi yanar. Yâhut kızgın yer ayakları yaktığı gibi Ramazan da müminlerin günahlarını yakar, yok eder.

Her iki mânânın birleştiği nokta; oruçlunun bu ayda günâhlardan arınacak olmasıdır.

Rabbim bu ay hürmetine günahlarımızı affeylesin, rahmeti bol olan yüce Allah bizleri bağışlasın…


RAMAZAN AYINDA NELER YAPILIR?

Ramazan ayı birçok güzel amelin yapılacağı, Allah’ın rızasının kazanılacağı bir mevsim. Bu ayda Hz. Muhammed'in (S.A.V) müjdelediği birçok hayrın ve Salih amelin işleneceği günler var. İşte onlardan bir kaçı:

* Oruç tutmak

* Geceleri Peygamber Efendimiz’in sav sünneti olan teravih namazını kılmak

* Kur’an okumak

* Namazları cemaatle kılmak

* Sahur yapmak

* İftar ettirmek

* Kadir Gecesini aramak

* Sabretmek

* İhsan ve ikramda bulunmak

* Tövbe etmek

* Cenneti istemek

* Çokça Kelime-i Tevhid söylemek

* Ramazan umresi yapmak

* Açları doyurmak

RAMAZAN BAYRAMI
İslam aleminde, oruç tutma ayı olan Ramazan'ın ardından üç gün boyunca kutlanan dinî bir bayram. Hicri takvime göre onuncu ay olan Şevval ayının ilk üç gününde kutlanır. Bayramdan bir önceki gün, Ramazan ayının son günü olan arifedir.

Hicri takvim bir ay takvimi olduğu için yıllar güneş temelli miladi takvimden 11-12 gün kısadır. Bu nedenle Ramazan Bayramı her sene bir önceki seneden 11-12 gün daha erken kutlanır. Yaklaşık olarak her 33 senede bir Ramazan Bayramı aynı günlere tekabül eder.

Ramazan Bayramı: Bayram Ramazan ayının sonunda kutlandığı için bu isimle anılır. Ramazan kelimesi Arapça bir sözcük olan ramaḍ (‘kuru sıcak’) kökünden gelir. Bunun nedeni muhtemelen Ramazan orucu ibadeti ilk uygulanmaya başlandığında yaz aylarına tekabül ediyor olmasıdır.

İslam ülkelerinde arife günü ve Ramazan Bayramı'nı kapsayan günler resmi tatil ilan edilir. Diğer ülkelerde farklı uygulamalar olmakla birlikte Batı'daki bazı büyük firma ve devlet kurumları Müslüman çalışanlarına bayram izni verir.

Bayern Münih Barcelona canlı izle Euroleague S Sport Plus şifresiz Bayern Münih Augsburg canlı izle beIN Sports 3 şifresiz canlı izle Putin'den tehdit: Yeni silah sistemleri Avrupa'yı vurabilir!
Sonraki Haber