İstanbul'da oruç kaçta açılıyor? İşte İstanbul için iftar saatleri| 2017 İstanbul Ramazan imsakiyesi

İstanbul için iftar saatine artık çok az kaldı. Oruç ibadetini yerine getiren İstanbulluluar Ramazan’ın üçüncü gününde İstanbul için iftar saatini merak ediyor. Peki İstanbul'da oruç saat kaçta açılacak? İstanbul'da iftar vakti saat kaçta? İstanbul iftar sofralarına saat kaçta oturacak? İşte tüm bu soruların yanıtı ve 2017 İstanbul Ramazan imsakiyesi haberimizde yer alıyor 

İstanbul için iftar vaktine artık çok az bir zaman kaldı. İstanbul'da iftar saat kaçta açılıyor? İstanbul'da iftar vakti saat kaçta? İstanbul iftar sofralarına saat kaçta oturacak? gibi sorular oruç tutanlar için en çok merak edilen gündem sorusu oldu. İstanbul için iftar saatini merak eden vatandaşlar Diyanet'in sayfasına girerek 2017 İstanbul Ramazan imsakiyesinden iftar ve sahur saatlerini öğreniyor. İşte İstanbul'da iftar saat kaçta açılıyor? sorusunun yanıtı ve 2017 İstanbul Ramazan imsakiyesi...

İstanbul iftar saatleri için araştırmalar başladı. 27 Mayıs Cumartesi günü itibariyle oruç ibadetini yerine getirmeye başlayan vatandaşlar, Ramazan’ın üçüncü gününde iftarı kaçta açacaklarını merak ediyor. Tüm iller gibi İstanbul’un imsakiye bilgisi de Diyanet Başkanlığı’nın resmi sayfasında yer alıyor. Peki, İstanbul’da iftar saat kaçta açılacak?

11 Ayın Sultanı 2017 yılı Mübarek Ramazan Ayı, 27 Mayıs 2017 Cumartesi günü başladı. Bugün Ramazan’ın 3.ncü gününe uyanan İstanbullular, saatlerin ilerlemesiyle birlikte iftar saatlerini araştırmaya başladı. Peki, İstanbul’da ikamet eden vatandaşlar, orucu bugün saat kaçta açacak? İstanbul iftar sofralarına saat kaçta oturacak? İşte, İstanbul 2017 İmsakiyesi ve iftar saatleri:

İmsak: Sabah namazının vakti bu saatte girer. Ayrıca İstanbuliçin sahur vaktidir. Bu saatten sonra bir şey yenilmez.

Güneş: Sabah namazının vaktinin sona erdiği vakittir. Güneşin Doğuş saatidir. Güneş doğduğunda ilk 45-50 içinde namaz kılmak mekruhtur. Kerahat vaktidir. Bu vakitten sonra israk vakti girer.

Öğle: Ögle namazı vaktinin girdigi saattir. Güneşin yükselip tam tepeye geldiği vakit (zeval vakti) yani öğle ezanı vaktinden önceki 40 dakikalık zaman diliminde namaz kılmak mekruhtur.

İkindi: İkindi namazı vaktinin girdigi saatir. Güneşin batmasına yani akşam vaktine yaklaşık 45-50 dakika kala namaz kılmak mekruhtur.

Akşam: Akşam namazının vaktinin girdiği saattir. Ayrıca orucun İstanbul için iftar saatidir. Bu saatte orucunuzu açabilirsiniz.

Yatsı: Yatsı namazı vaktinin girdigi saatir. Yatsı namazı imsak vaktine kadar kılınabilir.

Kıble: Kıble saati geldiğinde, güneşin bulunduğu taraf kıbleyi göstermektedir. Bu saatte güneşe doğru yönelirseniz, kıbleye yönelmiş olursunuz. Bu saatte kıblenin yönünü kolaylıkla bulabilirsiniz.

İstanbul bayram namazı: Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı namazı vakitleri yaklaşık güneş doğduktan 45-50 dakika sonra (israk vaktinde) girer.

RAMAZAN AYININ ÖNEMİ

Bilindiği üzere İslam’ın beş şartının içinde kelime-i şehadet getirmek, hacca gitmek, zekat vermek ve namaz kılmanın yanı sıra oruç tutmak da var. İşte İslam’ın 5 şartından biri olan oruç da mübarek olan Ramazan ayı içinde tutuluyor. Müslümanların Ramazan ayı içinde oruç tutması da büyük sevaplar arasında yer alır. Hatta Ramazan ayında bir gün oruç tutulmasa ve onun yerine tüm yıl oruç tutulsa bile o Ramazan ayındaki bir gün orucun sevabına erişilmez. Aynı şekilde herhangi bir mazereti olmadan oruç tutulmamasının da günahı büyüktür. Ancak Müslüman kişi bir mazeret nedeni ile oruç tutmaz ise bu günah olarak sayılmaz.

Halk TV Sahibi Cafer Mahiroğlu Kimdir, Kaç yaşında, Nereli? Serveti! TFF'nin başına Mesut Özil mi geçiyor? Boğaz'da denize düşüp kaybolan 2 gencin kimlikleri belli oldu!
Sonraki Haber