İstanbul'da su kesintisi ne zaman? Nerelere su verilemeyecek? Kaç saat su yok?

3.Havalimanı Çevre Yolu İnşaatı" sebebiyle yapılacak enerji kesintisi İstanbul'daki vatandaşları etkileyecek. Terkos Terfi Merkezi'ne enerji verilemeyeceğinden bazı bölgelerde su kesintileri yaşanacak. İstanbul'da su kesintisi ne zaman? Nerelere su verilemeyecek? Kaç saat su yok? Ayrıntılı bilgiler bu haberde...

İSKİ'den gelen uyarı İstanbullular'ın keyfini kaçırdı. 3. Havalimanı Çevre Yolu İnşaatı nedeniyle yapılacak elektrik kesintisi Terkos'u da kapsadığından bazı bölgeler yarın susuz kalacak. İstanbul'da su kesintisi ne zaman? Nerelere su verilemeyecek? Kaç saat su yok? Konuyla ilgili merak edilen bilgileri ve bölge isimlerini haberimizde öğrenebilir, tedbirinizi alabilirsiniz.

İSKİ'den yapılan açıklamada, "3.Havalimanı Çevre Yolu İnşaatı" sebebiyle yapılacak enerji kesintisiyle Terkos Terfi Merkezi'ne enerji verilemeyeceğinden yarın 08.00'den itibaren 12 saat boyunca 20 ilçede bazı mahallelere su kesintisi olacağı duyuruldu.


İSKİ'den yapılan açıklama şöyle:
"3. Havalimanı Çevre Yolu İnşaatı" sebebiyle; BEDAŞ tarafından enerji hatlarında deplase çalışmaları gerçekleştirilecektir. Bu çalışma nedeniyle, Terkos Terfi Merkezine enerji verilemeyeceğinden 7 Ağustos 2018 Salı günü 08.00 ile 20.00 saatleri arasında 12 saat süreyle; aşağıda belirtilen bölgelere su verilemeyecektir.

SU ALAMAYACAK BÖLGELER:
Küçükçekmece'nin; Mehmet Akif, Atatürk, Atakent, Halkalı, İnönü, Tevfikbey, İstasyon, Söğütlüçeşme, Yarımburgaz ve Kanarya Mahalleleri.

Başakşehir'in; İkitelli OSB, Başakşehir, Başak ve Ziya Gökalp Mahalleleri.

Esenler'in; Birlik, Fevzi Çakmak, Havaalanı, Tuna, Kazım Karabekir, Kemer, Menderes, Oruç Reis, Turgut Reis Mahalleleri.

Bahçelievler İlçesi: Cumhuriyet, Çobançeşme, Fevzi Çakmak, Kocasinan Merkez, Haznedar, Siyavuşpaşa, Soğanlı Merkez, Yenibosna Merkez ve Zafer Mahalleleri.

Güngören'in; Akıncılar, Güneştepe, Güven, Haznedar, Mareşal Çakmak ve Merkez Mahallelerinin tamamı ile Sanayi ve Genç Osman Mahallelerinin bir kısmı.

Bağcılar'ın; Bağlar, Demirkapı, Evren, Fatih, Göztepe, Güneşli, İstoç, Kirazlı, Mahmutbey, Yenimahalle, Yavuz Selim, Mehmet Akif, Atatürk, Atakent, Halkalı, İnönü, Tevfikbey, İstasyon, Söğütlüçeşme, Yarımburgaz, Kanarya, Fatih, Göztepe, 100. Yıl Mahallelerinin tamamı ile Yavuz Selim Mahallesinin bir kısmı.

Bakırköy'ün; Osmaniye ve Zuhuratbaba Mahalleleri.

Esenyurt'un, Merkez, Ardıçlı, Fatih, Güzelyurt, İncirtepe, Namık Kemal, Örnek, Pınar, Saadetdere, Esenkent, Sanayi, Talatpaşa ve Yenikent Mahalleleri.

Büyükçekmece'nin, Karaağaç Mahallesi.

Avcılar'ın; Cihangir ve Tahtakale Mahallelerinin tamamı ile Merkez Mahallesinin üst kotları.

Arnavutköy'ün; Hastane, Hadımköy, İslambey, Deliklikaya, Dursunköy, Ömerli, Yassıören ve Yeşilbayır Mahalleleri.

Çatalca'nın, Nakkaş ve Bahşayiş Mahalleleri.

Kağıthane'nn; Emniyetevler, Gültepe, Gürsel, Hamidiye, Harmantepe, Hürriyet, M.Akif Ersoy, Merkez, Nurtepe, Ortabayır, Seyrantepe, Sultan Selim, Şirintepe, Talat paşa, Telsizler, Yahya Kemal, Yeşilce, Çağlayan, Çeliktepe Mahalleleri.

Beyoğlu'nun; Bostan, Bülbül, Cihangir, Fetihtepe, Gümüşsuyu, Hacı Ahmet, Halıcıoğlu, Hüseyinağa, Kaptanpaşa, Katip Mustafa Çelebi, Keçeci Piri, Kocatepe,Kulaksız, Piri Paşa, Sütlüce, Çukur, Örnektepe, Şehit Muhtar, Hacı Hüsrev ve Kılıçali Paşa Mahalleleri.

Eyüpsultan'ın; Alibeyköy, Göktürk, Güzeltepe, Mimar Sinan, Mithat Paşa, Hasdal Askeri Kışlası, Akşemsettin, Karadolap, Çırçır, Yeşilpınar Mahallelerinin tamamı ile Alibeyköy Merkez Üst kotları.

Sultangazi'nin; Cumhuriyet, 50. Yıl, Esentepe, Gazi, Sultan Çiftliği, Uğur Mumcu, Yunus Emre ve Zübeyde Hanım Mahalleleri.

Bayrampaşa'nın; Yıldırım, Kocatepe ve Cevatpaşa Mahalleleri.

Gaziosmanpaşa'nın; Karayolları, Karadeniz ve Barbaros Hayrettin Paşa Mahalleleri.

Şişli'nin; 19 Mayıs, Hürriyet, Bozkurt, Kuştepe, Cumhuriyet, Mecidiyeköy,

Duatepe, Merkez, Ergenekon, Meşrutiyet, Feriköy, İzzet Paşa, Fulya, İnönü, Gülbahar, Paşa, Halaskargazi ve Halide Edip Mahalleleri

Beşiktaş'ın, Muradiye ve Vişnezade Mahalleleri.

İSKİ
İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (kısaca İSKİ), 1981 yılında kuruldu ve 1984 yılında İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin himayesi altına alındı. Ayrıca eski idare binasının yerine meydan, park ve zemin altı otopark yapılmaktadır.

Görevleri;

İçmesuyu temin etmek,
Atıksuları toplamak, arıtmak ve uzaklaştırmak,
Su havzalarını korumak
Dereleri ıslah etmek.

Arıtma tesisleri
İçmesuyu arıtma tesisleri:
Kâğıthane İçmesuyu Arıtma Tesisi
Ömerli İçmesuyu Arıtma Tesisi
İkitelli (FSMH) İçmesuyu Arıtma Tesisi
Büyükçekmece İçmesuyu Arıtma Tesisi
Elmalı İçmesuyu Arıtma Tesisi

Atıksu arıtma tesisleri:
Yenikapı Atıksu Ön Arıtma Tesisi
Baltalimanı Atıksu Ön Arıtma Tesisi
Büyükçekmece Atıksu Ön Arıtma Tesisi
Üsküdar Atıksu Ön Arıtma Tesisi
Kadıköy Atıksu Ön Arıtma Tesisi
Küçükçekmece Atıksu Ön Arıtma Tesisi
Küçüksu Atıksu Ön Arıtma Tesisi
Ataköy Atıksu Biyolojik Arıtma Tesisi
Tuzla Atıksu Biyolojik Arıtma Tesisi
Paşaköy Atıksu İleri Biyolojik Arıtma Tesisi
Terkos Atıksu İleri Biyolojik Arıtma Tesisi
Bahçeşehir Atıksu Biyolojik Arıtma Tesisi

Görev Yapmış Genel Müdürler
F. J. Castelnau (1933-1935)
Yusuf Ziya Erdem (1935-1947)
İhsan Göze (1947-1951)
Cahit Çeçen (1951-1958)
Bülent Danışment (1958-1960)
Hayati Savaşçı (1960-1960)
Asım Tufan (1960-1963)
Kerim Esmer (1963-1971)
Gültekin Oskay (1971-1981)
Ahmet Ölçer (1981-1984)
Mehmet Baykara (1984-1984)
Atom Damalı (1985-1989)
İ. Ergun Göknel (1989-1993)
Hüseyin Doğan (1993-1993)
Hasan Fehmi Mani (1993-1994)
Veysel Eroğlu (1994-1999)
Selami Oğuz (1999-1999)
Veysel Eroğlu (1999-2002)
Dursun Ali Çodur (2002-2007)
Mevlüt Vural (2007-2010)
Ahmet Demir (2010-2014)
Dursun Atilla Altay (2014-)

Avrupa borsaları yükselişle kapandı! THY’de 38 uçuş lodos nedeniyle iptal edildi! İstanbul'da şiddetli lodos: Uçaklar havada turluyor
Sonraki Haber