İşte 15 Temmuz darbesinin bir FETÖ'cüye faturası! Tam 34 milyon TL...

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), 14 Kasım’da bakanlıklara ve kurumlara önemli bir yazı gönderdi. Yazıda, TMSF’nin Başbakanlık’ın talimatıyla 15 Temmuz darbe girişimi nedeniyle yaşanan zararların hesaplanması çalışmaları için koordinasyonla görevlendirildiği vurgulandı.

Başbakanlık’ın talimatı üzerine TMSF, hain darbe girişiminde kamunun uğradığı maddi zarar ve Türkiye’nin marka değerindeki düşüşü hesaplamak için çalışma başlattı.

Çıkan faturanın, FETÖ ile irtibatlı ve iltisaklı kişilerden tahsil edileceği duyuruldu.

Bu kapsamda oluşan zararın tahsilatına ise kısa süre önce başlandığı ortaya çıktı.

Posta gazetesinden Yazgülü Aldoğan ile irtibata geçen bir kadın, FETÖ davasında yargılanan kardeşinin banka hesabında yaşanan hareketliliği paylaştı.

Aldoğan'ın ismini saklı tuttuğu kadın şu ifadeleri kullandı;

“5 ay önce kardeşim tahliye oldu, nihayet asgari ücretle bir işe girdi, eve bakıyordu. Ama hesabındaki maaşı sıfırlanmış. Bir de üstüne 34 milyon lira borç gözüküyor, bu da nereden çıktı?” Avukatlara, sağa sola sorduk. Ortaya çıktı ki devlet bir karar almış. Darbe girişiminin maddi manevi faturasının darbecilere ödetilmesi kararının ardından, kurumlar tek tek zararlarını hesaplayıp bildirmiş."

Aldoğan, davaların sanıklarına haciz kararı çıkarıldığı bilgisini de paylaştı.

Rekor kırdı! Altın fiyatlarında hafta sonu hareketliliği Öldürdükleri Filistinlilerin naaşlarını damdan aşağı attılar! Arnavutköy'de ahşap atölyesinde yangın
Sonraki Haber