İşte 17 Aralık ehliyet sınav sonuçları... Ehliyet sınav sonuçları sorgulama yap

MEB tarafından 17 Aralık tarihinde yapılan Ehliyet sınav sonuçları açıklandı. Binlerce sürücü adayı MEB'in resmi sitesi üzerinden 17 Aralık ehliyet sonuçları sorgulama yapabilecek. Sonuçlar açıklandıktan sonra prosedür nasıl işlenecek? İşte tüm detaylar...

Binlerce sürücü adayı için beklenen son dakika haberi geldi. MEB 17 Aralık ehliyet sınav sonuçlarını kendi resmi sitesi www.meb.gov.tr'den yayınladı. Sürücü adayları T.C. kimlik numaraları ile sınav sonuçlarını sorgulayabiliyor. Yazılı sınavdan 70 puan alan adaylar direksiyon sınavına katılmaya hak kazanacak. Ehliyet sınav sonuçlarına 10 gün içinde itiraz edilebilinecek. 17 Aralık ehliyet sonuçları sorgulama sayfası ve tüm detaylar haberimizde mevcut...

2016’ının son ehliyet sınavının 10 Aralık Cumartesi günü yapılması planlanmış ancak Milli Eğitim Bakanlığı'nın sınav takviminde yaptığı güncelleme sonrası 2016 Motorlu Taşıt Sürücü Kursiyerleri Sınavı 17 Aralık’a ertelenmişti. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen ehliyet sınav sonuçları, geçmiş dönemler baz alınırsa 10 ila 12 gün arasında açıklanmıştı. Buna bağlı olarak 17 Aralık Cumartesi günü gerçekleştirilen ehliyet sınavının sonuçlarının, 29 Aralık Perşembe günü açıklandı.

EHLİYET SINAVI SONUÇ SORGULAMA İÇİN TIKLAYIN

SINAV İTİRAZLARI NE ZAMAN YAPILIR?

Sınav sorularına, cevap anahtarına ve sonuçlara yapılacak olan itirazlar, soru ve cevap anahtarının ve sınav sonuçlarının http://www.meb.gov.tr internet adresinden yayımlanmasından itibaren en geç 10 (on) gün içinde dilekçeyle ÖDSGM’ye yapılacaktır.

Kursiyerler, sınav sorularına, sınav sonuçlarına ve sınav uygulamasına ilişkin itiraz başvurularını, T.C. Ziraat Bankası, Türkiye Vakıflar Bankası T.A.O. ve Türkiye Halk Bankası A.Ş. şubelerinden herhangi birine, “Kurumsal Tahsilât Programı” aracılığı ile 20 TL (Yirmi TL KDV Dâhil) itiraz ücreti yatırarak, alınan banka dekont/ATM işlem fişi ve sınav adının yazılı olduğu dilekçe ile birlikte yapacaklardır.

Başvurusu/sınavı geçersiz sayılan, sınava girmeyen, sınava alınmayan ya da sınavdan çıkarılan, kursiyerlerin bu konuyla ilgili itiraz başvuruları dikkate alınmaz.

Sınavlarda yanlış yatırılan ücretlerin iadeleri sınavın tamamlanmasından yaklaşık 4 hafta sonra tek yanlı olarak döner sermaye işletmesi tarafından herhangi bir başvuru talep etmeksizin yapılmaktadır. Ücretlerin hangi bankaya yatırıldığına bakılmaksızın yalnızca Ziraat Bankası sistemleri aracılığı ile iade edilmektedir.

Faksla yapılan itirazlar dikkate alınmayacaktır. İtirazların cevaplanmasında ÖDSGM genel evrak kayıt tarihi dikkate alınacaktır. Süresi geçtikten sonra yapılan itirazlar ile kursiyerin T.C. kimlik numarası belirtilmeyen, banka dekont/ATM işlem fişi eklenmemiş, imza ve adresleri olmayan dilekçeler dikkate alınmayacaktır.

Hangi konulardan kaç soru soruldu?

4 konudan soru sorulacaktır: İlk yardım 12 soru, Trafik 23 soru, Motor 9 soru, Trafik adabı 6 soru. Toplam 50 soru, sınav süresi ise 60 dakika.

Ehliyet sınıfları nelerdir?

M, A1, A2, A, B1, B, D1, D, C1, C ve F sınıfları sınavda İlkyardım, trafik, çevre, araç tekniği, trafik adabı konularındaki sorulardan sorumludur.

Stajyer ehliyet nedir?

Ehliyet sonuçlarında kazanan adaylar, 2 yıl olmak üzere stajyer ehliyet belgesine sahiptir. Bu süre zarfında; 5 kez kırmızı ışık ihlali olursa, 5 kez hız limiti aşılırsa, 2 yıl süre zarfında toplam ceza 75 puan olursa, ölümcül veya yaralanma kazasına suçlu görünürse, stajyer ehliyet belgesi geri alınacak ve normal ehliyet belgesi verilmeyecek. 2 yıl sonra trafik kurallarına uyan ve yapılmaması gerekenlere dikkat eden stajyerehliyet belgesine sahip olan sürücü, 1 yıl içerisinde normal ehliyet belgesini alabilir.

2017 MOTORLU TAŞIT SÜRÜCÜ KURSİYERLERİ SINAV TAKVİMİ İÇİN TIKLAYIN

DİREKSİYON SINAVI DEĞERLENDİRME İŞLEMİ NASIL YAPILACAK?

“M”, “A1”, “A2”, “A” ve “B1” sınıfı direksiyon sınavında adaylar, kask, dizlik, yelek takarak akan trafikte yapılan davranışlar, araç bilgisi sorgulama, kalkış esnasında motoru stop ettirme ve ayakları toplarken dengeyi sağlayamama, konilere çarpma ve ayak çalıklarının açık unutularak yere değmesi, düşme ve ani fren reaksiyonları sınav gözetmeni tarafından dikkat edilecek hususlar arasında yer alacak.

“B”, “C1”, “C”, “D1”, “D”, “BE”, “C1E”, “CE”, “D1E”, “DE” ve “F” sınıfı için direksiyon sınavına giren adayların emniyetli ve rahat kalkış yapma, kalkış ve duruşlarda (sağa-sola) sinyal verme, trafiği tehlikeye
düşürecek şekilde araç kullanma, araç kumanda pedallarına (gaz, fren, debriyaj) yeterince intibak
edemeyerek aracı stop ettirme, araç kullanımı esnasında heyecanlı ve telaşlı gibi davranışları gözlemlenecek.

Geri geri park etme: “B”, “C1”, “C”, “D1” ve “D” sertifika sınıfı araçlarda park edecek aracın bir buçuk katı uzunluğundaki (farklı uzunluklardaki HB/SEDAN araçlar için ayrı ayrı) ve aracın genişliğinden 50 cm fazla olan iki araç arasına veya yüksekliği en az 100 cm olan konilerin arasındaki yatay ve dikey çizgilerle belirlenen alana tek hamlede girip, bu alan içinde en fazla iki hamle yaparak aracı kaldırıma veya konilere çarpmadan kaldırıma paralel ve kaldırım ile araç arasındaki mesafenin 50 cm den fazla olmayacak şekilde EK-5 şemaya göre park yapmayı, “BE”, “C1E”, “CE”, “DE” ve “D1E” sertifika sınıfı araçlarda geri geri park etme işlemleri ise araca römork takılı olarak EK-6 şemada belirtildiği gibi park yapmalarını sağlayan davranışlar göz önünde bulunduracak.

Park yerine giriş ve çıkışlarda (sağa-sola) sinyal verme, trafiği tehlikeye düşürecek şekilde kontrolsüz çıkma gibi davranışlar da göz önünde bulundurulacak.

Öldürülen belediye başkanı ile ilgili gerçek ortaya çıktı! Trump'tan ülkeyi karıştıracak hile çıkışı! Sıcaklıklar düşüyor, kuvvetli yağış geliyor!
Sonraki Haber