İşte dünyaya umut veren aşılar

Moderna ve "mRNA-1273"
ABD'de "Moderna" ilaç firmasının Ulusal Alerji ve Bulaşıcı Hastalıklar Enstitüsü iş birliğiyle geliştirdiği aşı adayı "mRNA-1273" da en fazla umut bağlanan çalışmalar arasında görülüyor.

Merkezi Boston kentinde bulunan "Moderna", Çin'in Kovid-19'un genetik dizilimini açıklamasından yalnızca 2 gün sonra potansiyel bir aşı geliştirdiğini bildirdi.

Pfizer ve Biontech'inki gibi RNA temelli aşı adayı, virüsün insan hücresine tutunmasını sağlayan "çivi proteini" adı verilen enzimi baskılayarak, vücutta bağışıklık sağlamayı hedefliyor.

FDA'nın onay vermesinin ardından aşının 1'inci aşama klinik denemeleri, 17 Mart'ta Washington eyaletinde başlarken, mRNA-1273, "insanlar üzerinde denenmeye başlanan ilk potansiyel Kovid-19 aşısı" oldu.

Aşı adayının 3'üncü aşama klinik denemeleri ABD’de 38 merkezde sürdürülürken, denemeye 30 bin gönüllü katılıyor.

Şirket, 16 Kasım'da yaptığı açıklamada, süren çalışmadan elde edilen ilk verinin, aşı adayının yüzde 95,4 etkili olduğunu ortaya koyduğunu bildirdi.

Teklif TBMM'de! Hangi araçlar Türkiye'de üretiliyor? Bankacılık devinden kritik uyarı: Altının göreceği zirveyi açıkladılar Daha çok yaşamak mümkün! İşte yaşam süresi en uzun olan şehirler... Çevreciliği Bodrum'a kadarmış... Suavi onlarca ağacı katletti! Kuvvetli yağış ve kar etkili olacak! İşte il il beklenen sıcaklıklar Bayern Münih-PSG maçına doğru