İşte Fahrettin Altun'un kariyerine engel olmak isteyen isim

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Mimar Sinan Üniversitesi'nde yüksek lisans yaparken kendisine yapılan üniversitede araştırma görevlisi olarak kalma teklifini 'İmam-Hatip Lisesi mezunu' olduğu için kaybetti. Fahrettin Altun'un parlak kariyerine engel olmaya çalışan isim ise yıllar sonra ortaya çıktı.

Fahrettin Altun'un kariyerindeki ilerlemeye sırf 'İmam-Hatip'li olduğu için taş koyan isim yıllar sonra ortaya çıktı.

Akademisyen Evren Altay, "28 Şubat sürecinde üniversitelerde yapılan baskılarla ilgili bir araştırma yaparken @fahrettinaltun hocanın bu yazısına denk gelmiştim.

Fahrettin Hocanın araştırma görevlisi olmasına sırf İmam-Hatipli olduğu için engel olan kişi bilin bakalım kim?" diye sorarak Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Sosyoloji Bölümu kurucusu Prof.Dr. Esin Küntay'ın fotoğrafını paylaştı.

Paylaşımın altına çok sayıda tepki geldi.

Fahrettin Altun Star'da yayınlanan '28 Şubat ve ortakları' adlı makalesinde o günleri şöyle anlatmıştı:

"Yıl, 1999. Yer, Mimar Sinan Üniversitesi Sosyoloji Bölümü. O zamanlar yüksek lisans öğrencisiyim. Dersini aldığım bütün hocalar için iyi bir öğrenciyim. Bölüm başkanı bir gün kendisinin ve bölümün önde gelen hocalarının benimle çalışmak istediğini, araştırma görevlisi olmayı düşünüp düşünmediğimi soruyor.

Tabii havalara uçuyorum, tamam diyorum. Kadro isteniyor. Süreç işliyor. Sonra bir jurnal. “Fahrettin İmam-Hatip Lisesi mezunuymuş.”

Bana bu bilginin doğru olup olmadığı soruluyor. Ben de doğruluyorum. Ardından sessizlik. Bölümün işgüzar yardımcı doçenti G.E. hemen yeni bir aday bulunması için çalışmaya başlıyor. Ve yeni bir aday bulunuyor.

Sınava iki kişi giriyoruz. Önce İngilizce sınavı. Bir yıl birlikte ders aldığım ve İngilizce bilmediğini adım gibi bildiğim arkadaşım sözlüksüz çeviri yapıyor. Ardından bilim sınavına giriyoruz. Sınav sorusu arkadaşımın tez konusu. Taşrada iktisat okuyan arkadaşım sosyoloji bilim sınavında benim önüme geçiyor. Kendisi o gün bugündür aynı bölümde."

Fahrettin Altun o makalesinin son bölümünde Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Sosyoloji Bölümü'nü kurucusu Prof.Dr. Esin Küntay'ın ismini vermeden bölümün siyasi olarak rolünü şöyle anlattı:

"Mimar Sinan Üniversitesi Sosyoloji Bölümü, o dönemde liberal kimliğiyle bilinen, “aykırı” sayılabilecek pek çok konunun rahatlıkla çalışılabildiği bir bölümdü. Ne var ki bölümün liberalliği benim İmam-Hatip Lisesi mezunu olmamı kaldırabilecek türden bir liberallik değildi. Nitekim herkesin gözü önünde cereyan eden adaletsizliğe sadece bir kişi, Besim Dellaloğlu itiraz etti.

Onun dışında beni her fırsatta takdir eden ve kendilerini liberal, sosyalist ya (da) feminist olarak adlandıran hocalarımın hiçbirinden ses çıkmadı. Yıllar sonra farklı vesilelerle karşılaştığımızda üzüntülerini dile getirecek kadar hassastılar oysa."

Fahrettin Altun'un makalasinin tamamını okumak için tıklayın

İşte Victor Orban'ın Netanyahu'ya yazdığı o skandal mektup Teknik Direktör öldürüldü! Galatasaray'ın Bodrum maçı kadrosu açıklandı! Kafilede üç eksik var
Sonraki Haber