İşte FETÖ'nün gizli haberleşme ağı ByLock'u kullanan 330 gazetecinin isim isim TAM LİSTESİ
Sarı Basın Kartı'na sahip "ByLock" kullanıcılarının tam listesine SuperHaber ulaştı! İşte isim isim o listedeki gazeteciler...
FETÖ'nün gizli iletişim programı "ByLock"a ilişkin çok önemli yeni bilgiler ortaya çıktı.
Örgütün medya yapılanmasının, "ByLock" programını yoğun ve yaygın şekilde kullandığı uzun süredir biliniyordu.
SARI BASIN KARTI SAHİBİ BYLOCK'ÇULARIN TAM LİSTESİ
Başbakanlık Basın - Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü tarafından verilen Basın Kartı'na sahip "ByLock" kullanıcılarının tam listesine SuperHaber ulaştı.
"Sarı basın kartı" sahibi 330 FETÖ'cü gazetecinin yer aldığı listede pek çok tanıdık isim yer alıyor.
Listede bulunan FETÖ'cülerin bir kısmı firari durumda iken, bazı isimler ise FETÖ soruşturmaları kapsamında tutuklu bulunuyor.
SAMSUN VALİSİ İBRAHİM ŞAHİN DE LİSTEDE
Listede yer alan isimlerden, eski TRT Genel Müdürü ve eski Samsun Valisi İbrahim Şahin de geçtiğimiz günlerde Valiler Kararnamesi ile görevinden alınarak merkeze çekilmişti.
Bu arada, FETÖ üyeliğinden tutuklanarak cezaevine giren Habertürk TV eski Haber Koordinatörü Oğuz Usluer de listede yer alan isimlerden...
KIRMIZI BYLOCK LİSTESİ
Hazırlanan listede "ByLock" kullanıcısı gazetecilerin isimlerinin "kırmızı" renkle işaretlenmesi dikkat çekerken, sarı basın kartı sahibi ByLock'çu bazı gazeteciler ve görevleri şu şekilde;
Zaman Gazetesi'nin imtiyaz sahiplerinden Alaeddin Kaya
Zaman gazetesi editörü Kerim Gün
Taraf yazarı Mehmet Baransu
Bugün Genel Yayın Yönetmeni Erhan Başyurt
Bugün TV Genel Yayın Yönetmeni Tarık Toros
Bugün TV spikeri Erkan Akkuş
Bugün TV Haber Müdürü Ali Demirer
Bugün TV Spor Müdür Selim Sırrı Bayer
Bugün Gazetesi internet sitesi Genel Yayın Yönetmeni Bekir Koç
Kanaltürk-Bugün TV Ankara Haber Müdürü Cafer Tayyar Kala
Nokta Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Cevheri Güven
Samanyolu TV sunucusu Asım Yıldırım
Sosyal medyacı Arzu Yıldız
Muhabir Mutlu Çölgeçen / SuperHaber ÖZEL
İŞTE SUPERHABER'İN ULAŞTIĞI O BELGELER
SUPERHABER'İN SES GETİREN HABERİNE ERİŞİM ENGELİ
SuperHaber, geçtiğimiz günlerde, "Sarı basın kartı" sahibi 330 FETÖ'cü gazetecinin yer aldığı ByLock kullanıcıları listesini yayınlayarak büyük bir gazetecilik başarısına imza attı.
Ancak kısa bir süre sonra ilgili haber "Erişim Sağlayıcıları Birliği" tarafından "https://aidiyet.esb.org.tr" adresine yönlendirilerek erişime engellendi.
Tarafımıza ulaşan bir mahkeme kararı olmaması ve ESB’den SuperHaber'e yapılan açıklamada; "Söz konusu adresle ilgili birliğimize ulaşan bir erişim engelleme kararı bulunmamaktadır. Bu sebeple birliğimizce erişimin engellemesi yönünde bir bildirimde bulunulmamıştır." ifadesi kullanılması nedeniyle;
SUPERHABER OLARAK İLGİLİ HABERİ TEKRAR YAYINLIYORUZ...
BYLOCK NEDİR?
Bylock uygulaması nedir?
Bylock, isimli uygulama FETÖ operasyonları ile birlikte gündeme geldi. Telefonlarda mesajlaşmak için kullanılan Bylock özellikle gündemdeki haber ile birlikte merak uyandırdı. Bylock nedir sorusu vatandaşlar tarafından cevap ararken, uygulamanın detayları da gün yüzüne çıkıyor. Peki Bylock uygulaması nedir? İşte merak edilen soruların cevabı
Bylock ismi son günlerde oldukça konuşulur oldu; sebebi ise FETÖ operasyonları neticesinde göz altına alınan polislerin şifreli konuşmalarını Bylock isimli bu sohbet programıyla yaptığının ortaya çıkmasıydı. Peki nedir Bylock? Nasıl kullanılır? Bylock şu an Türkiye'de kullanılabiliyor mu? Bylock konuşmaları gerçekten de tüm gözlerden uzak yazışmalara olanak veriyor mu?
Bylock isimli uygulama, Whatsapp ve türevlerinden farklı olarak kullanıcıların temelde yazışmalarını sağlasa da, kriptolu konuşma sağladığı için yazışmaların izlenebilmesi oldukça güç. Askeri seviyede şifreleme kullandığı belirtilen Bylock ile sesli görüşme ve yazışma yapılabilirken, görünüm olarak da herhangi bir sohbet programından ciddi anlamda bir fark bulunmuyor.
Bylock'ı herkes kullanabilir mi?
By Lock, paylaşımların kripto özelliği ile başkalarının erişimini engelleyen bir akıllı telefon uygulaması. Herkesin kullanabileceği bir program değil. Programın en önemli özelliği sadece tarafların kullanıcı adlarını bilmesi ve karşıdan gelen onay kodunu girmesiyle çalışması.Sadece karşılıklı eklenen kişi ile iletişim kurulabildiği program üç gün içinde mesajları kendi kendine siliyor.
Bylock'ı kim geliştirdi?
FETÖ Kasım 2014 itibariyle HSYK seçimlerinden önce şifreli yazışma programı ByLock uygulamasını hem Android hem de iOS tabanlı cihazlar için tasarlayarak kullanmaya başladı.
Bylock ne zaman tespit edildi?
FETÖ ile mücadele kapsamında başlatılan soruşturmalarda örgütün klasik iletişim araçlarını kullanmadığı belirlendi. FETÖ'nün çok daha gizli yöntemler kullanabileceği üzerinde duruldu. MİT'in bu yöndeki çalışmaları sonucu örgüt üyelerinin ByLock uygulamasını kullandığı tespit edildi.
Bylock kayıtları nerede?
Örgütün ByLock yazışmalarının deşifre olmasının ardından uygulamanın kaydına da ulaşıldı. By Lock'un ABD'de David Keynes ismi üzerinden piyasaya sürüldüğü öğrenildi. Sahibi görünenin tabela bir şirket olduğu, arkasında ise örgütten bazı isimlerin bulunduğu belirlendi.
Bylock sunucuları hangi ülkede bulunuyor?
ByLock'un sunucusu ise Litvanya'da çıktı. Yazışma içerikleri ile bu yazışmaları yapanların bilgilerine ulaşmak için yapılan çalışmalar Mayıs 2016'da sonuç verdi. Litvanya'daki sunucuya giren MİT, ByLock verilerini Türkiye'ye aktarmayı başardı. Yapılan analizde ByLock'ta 18 milyon yazışma ve 3,5 milyon e-posta belirlendi.