İşte İstanbul'da vakaların en az düştüğü ilçeler

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İstanbul'da koronavirüs salgınına ilişkin son verileri paylaştı Vali Yerlikaya mesajında, kentte geçen haftaya oranla en az düşüş yaşanan ilçelerin Şişli, Şile, Üsküdar, Zeytinburnu ve Beyoğlu olduğunu söyledi.

Koronavirüs salgınıyla mücadele bütün kararlılığıyla devam ederken, son dönemde artan vaka sayıları üzerine ülke genelinde tedbir üstüne tedbir alındı. Restoranların kapatılması ve sokağa çıkma yasağı uygulması sonucunda tedbirler etkisini göstermeye başladı. Tedbirlerin sonuç göstermesiyle birlikte vaka ve vefat sayılarında düşüş meydana gelmeye başladı.

EN AZ DÜŞÜŞ; ŞİŞLİ, ŞİLE, ÜSKÜDAR, ZEYTİNBURNU VE BEYOĞLU'NDA OLDU

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabı üzerinden İstanbul'da koronavirüs tablosuna ilişkin son verileri paylaştı. Yerlikaya'nın paylaşımında şu ifadeler yer aldı:

"Yılın ilk filyasyon toplantısı sonrası şunu memnuniyetle söyleyebilirim: Her geçen gün vaka sayımız azalıyor. Geçen haftaya oranla en çok düşüş; Bakırköy, Adalar, Avcılar, Bahçelievler ve Sultangazi'de. En az düşüş ise; Şişli, Şile, Üsküdar, Zeytinburnu ve Beyoğlu'nda"

BAKAN KOCA DA DÜŞÜŞ OLAN ŞEHİRLERİ PAYLAŞMIŞTI

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ise dün ülke genelindeki verileri değerlendirmiş; Son iki hafta içinde İstanbul ve İzmir'de vaka sayısında yüzde 40, Ankara ve Bursa'da yüzde 60'a yakın düşüş olduğunu ifade etmişti. Öte yandan Bakan Koca, "Aşı lojistik planlaması ile ilgili detayları ele alarak Acil Kullanım Onayı'nı takiben tüm adımları hızlıca hayata geçirmek için hazırlıklarımızı gözden geçirdik. Bu dönemi güçlü bir aşılama programı için fırsata dönüştürmeliyiz. Bundan sonra en önemli gündemimiz aşı" dedi.

AŞIDA SON DURUM

Öte yandan Sağlık Bakanlığı 81 ile koronavirüs aşıları ile ilgili resmi yazı gönderdi. Yazıda, koronavirüs aşılamalarının yapılacağı hastanelerde alınması gereken tedbirler ve aşılamanın nasıl yapılacağına dair esaslar yer aldı. Kamu, özel ve üniversitelere ait tüm hastaneler bünyesinde 'Aşı Uygulama Odası' oluşturulması istendi. Yatak sayısı 50 ve altında olan hastanelerde 5, 1000 ve üzeri olan hastanelerde 25 aşı uygulama odası olacak, her 10 aşı uygulama odası için 1 sorumlu hekim görevlendirilecek.

25 ODADA GÜNDE KAÇ AŞILAMA YAPILMASI PLANLANIYOR?

Enfeksiyon Hastalıkları Klinik Şefi Rahmet Güner, aşı odalarıyla ilgili şunları söyledi:

"Randevu sistemiyle kişilerin gelmesi gerekiyor. Randevu alarak hastaneye gelenlerin hastaneye ulaştığı andan itibaren yönlendirmeleri sağlanarak aşı odalarına gelecekler. Buradaki uygulamada kişinin tek başına olması gerekiyor. 08:30'da başlayacak, akşam 24:00'e kadar devam edecek. En az 15 dakika bekleme süresi de gözönünde tutularak planlama yapılıyor. Tam rakam söylemek çok mümkün değil. Hastanedeki sağlık çalışanları için de aynı sistem geçerli. Benzer şekilde her hastanenin sağlık çalışanlarına benzer şekilde aşı ulaştırılmış olacak."

Bugün itibariyle başladı! Kartlarınız bloke olabilir Yunanistan İçki fiyatları 2025 Ruben Amorim Victor Osimhen'i Manchester United'a istiyor
Sonraki Haber