İşte Moskova'nın nükleer cephaneliğinin tüm ayrıntıları

Avangard

Voevoda ve Sarmat kıtalararası balistik füzelerinden fırlatılabilen bu manevra kabiliyetli, hipersonik füze araçları, ne kadar yoğun veya aşılamaz olursa olsun düşman füze savunmalarını hedeflerine yakınlaştırmak için tasarlanmıştır. Nükleer varyantlarında 800 kiloton ile 2 megaton arasında tahmini bir patlayıcı verime sahiptir.

Avangard’ın başlıca özelliğinin, süzülen hipersonik güdümlü kanatlı savaş başlığı olması olduğu ifade ediliyor. Prensipte yörüngeye oturtulması da kesinlikle gerekmiyor, atmosferin yoğun katmanlarında onlarca kilometre irtifada ve hatta bir göktaşı gibi plazma bulutuyla kaplanmış bir şekilde yaklaşık 27-28 Mach (32.200 - 33.410 km/saat) hızla uçma kapasitesine sahiptir.

Rusya'nın şu anda 7 adet Avangard sistemine sahip olduğu düşünülmektedir ve nükleer kuvvetlerdeki geliştirmeler devam ettikçe daha fazlasının da üretilmesi beklenmektedir.

Fenerbahçe'nin 11'i belli oldu! Mourinho'dan İsmail Yüksek sürprizi Müşteriler hesap kapatıyor Fazile "Hanımsultan" son yolculuğuna uğurlandı Tatiana'nın kusuru yok! Çarpan şahıs kask kamerasını yok etmiş "Okan Buruk’un kadro şımarıklığı ve fantezisi Galatasaray’ı yaktı!" O illerde kuvvetli yağış ve rüzgara dikkat! Tedbirinizi alın...