İsveç'in Türkiye'ye iade edeceği ilk kişi belli oldu: Adını ve dinini değiştirdi

İsveç ile Türkiye arasında yapılan anlaşma gereği İsveç tarafının iade edeceği ilk suçlunun kimliği belli oldu. Türkiye'ye iade edilecek ilk kişi olan Okan Kale hakkında dolandırıcılık suçu bulunuyor. Hakkında 14 yıl hapis cezası bulunan Kale, İsveç'ten oturma izni almak için kendisinden 23 yaş büyük bir kadınla evlendi. Öte yandan Kale, Türkiye'ye iade edilmemek için dinini ve adını değiştirmişti.

NATO'ya üye olmak için başvuran ancak Türkiye'nin onayını alamayan İsveç ve Finlandiya, yapılan anlaşmalar gereği suçlu iadesini de kabul etmişti. Gelen bilgilere göre İsveç, Türkiye'nin istediği bir suçluyu iade etmeye karar verdi. Anlaşma sonrası ilk suçlu iadesinin yapılacağı öğrenilirken şahsın kimliği ve işlediği suçlara ilişkin detaylar da ortaya çıktı.

İsveç'te online yayın yapan Samnytt gazetesi, İsveç'in Türkiye'ye dolandırıcılık suçundan iade etmeye hazırlandığı kişinin 35 yaşındaki Okan Kale olduğunu yazdı. Kale'nin 2010-2011 yıllarında Türkiye'de 3 bankaya yönelik kart dolandırıcılığıyla suçlanması nedeniyle İsveç’e kaçtığı aktarılan haberde, Kale'nin Haziran 2012’de sığınma başvurusunun reddedildiği ve buradan İtalya'ya geçtiği kaydedildi.

OTURMA İZNİ ALMAK İÇİN 23 YAŞ BÜYÜK BİRİYLE EVLENMİŞ

Kale'nin İtalya'da 2 yıl geçici mülteci oturum kartı aldığı ve 2016'da İsveç'e gelerek kendisinden 23 yaş büyük İsveçli biriyle evlendiğine dikkat çekilen haberde, Kale'nin bu evlilik sayesinde İsveç'te oturma ve çalışma izni aldığına işaret edildi.

Ekim 2021'de Ankara'nın Interpol aracılığı ile İsveç makamlarıyla temasa geçtiği vurgulanan haberde, Kale'nin bu tarihte yakalanarak hapse atıldığı ifade edildi.

Türkiye'ye iade edilmemek için din değiştirerek Hristiyanlığa geçtiği öne sürülen Kale'nin ismini de Johan Gustavsson olarak değiştirdiği belirtildi.

HABER, İSVEÇ BASININDA YER ALDI

İsveç devlet televizyonu SVT'nin haberinde, Türkiye’nin dolandırıcılık suçundan kırmızı bültenle aradığı 35 yaşındaki bir kişinin Türkiye’ye iade edilmesine karar verdiği kaydedilmişti.

Yargıtayın kararını değerlendiren İsveç Adalet ve İçişleri Bakanı Morgan Johansson, bunun rutin bir durum olduğunu söylemişti. Johansson “Yüksek Mahkeme durumu her zamanki gibi inceledi ve iade için bir engel olmadığına karar verdi.” şeklinde konuşmuştu.

Söz konusu kişinin Türkiye’de 14 yıl hapis cezası bulunduğu aktarılmıştı.

Trabzonspor bir açıldı pir açıldı, evinde gol oldu yağdı! HURSAB Genel Kurulda birlik çağrısı İşte Trabzonspor - Adana Demirspor maç özeti ve goller
Sonraki Haber