İtalya’da korkutan manzara! Yüzlerce kişi evlerinden tahliye edildi...

TAHLİYE SÜRÜYOR

Ravenna civarında tahliye edilen 800 kişiye ek olarak, Bologna civarında 165 kişinin evlerini terk etmek zorunda kaldığı ve geceyi yerel yönetimlerin sağladığı misafirhanelerde geçirdiği belirtildi. Bölge genelinde zor durumda olup tahliye edilenlerin sayısının bini geçtiği bildirildi.

Sivil savunma ve itfaiye ekiplerinin evde mahsur kalanlara yönelik yardım çalışmalarının devam ettiği, bölgedeki yerleşim yerlerinde de belediye başkanlarının özellikle nehir kenarlarında ikamet eden halkı, zemin ve bodrum katlardan uzak durmaları ve mümkünse üst katlarda kalmaları konusunda uyardığı ifade edildi.

BAKANDAN AÇIKLAMA GELDİ

Ulaştırma Bakan Yardımcısı Galeazzo Bignami, Emilia-Romagna'daki sel felaketine dair düzenlediği basın toplantısında, Ravenna yakınlarındaki Bagnacavallo'da 2 kişinin kayıp olduğunu açıkladı.

İtalyan İtfaiyesi de X platformundan yaptığı paylaşımda, kayıp 2 kişiyi arama kurtarma çalışmalarının sürdüğünü bildirdi.

Sivil Savunma ve Denizcilik Politikaları Bakanı Nello Musumeci ise Emilia-Romagna Bölgesi için "acil durum" ilan etmeyi değerlendirdiklerini söyledi.

"Türkiye'nin nefretlik ailesi" ile ilgili yeni iddia İşte 19 Eylül 2024 güncel altın fiyatları Meteorolojiden birçok il için kuvvetli yağış uyarısı! Merkez Bankası'nın faiz kararı sonrası dolar ve altında son durum Akaryakıtta tabelalar değişti! İşte güncel fiyatlar Okan Buruk'tan Fenerbahçe maçı öncesi sürpriz Dries Mertens kararı