İtalya'dan İran ve Rusya çıkışı! Tehdit gibi uyarı...

İtalya Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Antonio Tajani, Rusya'ya İran silahlarının gönderilmesinin uluslararası güvenlik için tehlike teşkil ettiğini ve Tahran'dan gerilimi tırmandırmaktan kaçınmasını istediklerini belirtti.

İtalya Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Antonio Tajani, İran'ı Rusya'ya silah göndermekle suçlayarak bu kararın uluslararası güvenlik için tehlike teşkil ettiğini belirtti. Tajani, İran'a çağrıda bulundu.

''ULUSLARARASI GÜVENLİK AÇISINDAN TEHLİKE TEŞKİL EDİYOR''

Tajani, X platformundan yaptığı paylaşımında, "İran silahlarının Rusya'ya tedariki uluslararası güvenlik açısından bir tehlike teşkil ediyor. Tahran'dan gerilimi tırmandırmaktan kaçınmasını istiyoruz." ifadelerini kullandı.

''DAHA FAZLA CAYDIRICI TEDBİRLERİN ALINMASINA KATKIDA BULUNMAYA HAZIRIZ''

Bakan Tajani, "G7 Dönem Başkanı olarak ve Avrupa Birliği (AB) ile beraber, Ukrayna'nın özgürlüğünü garanti altına alacak daha fazla caydırıcı tedbirlerin alınmasına katkıda bulunmaya hazırız." yorumunu yaptı.

MSB duyurdu: 57 kilo uyuşturucu madde ele geçirildi Ömer Çelik: Cenazeler siyasi partilerin nutuk atacağı yer değil İsrail onu bulamıyor: Hamas Lideri Yahya Sinwar'ın sırrı belli oldu!
Sonraki Haber