İtalyan peynirini Türkiye’de üretti şimdi siparişlere yetişemiyor

İtalyan şeflerin Türkiye’de İtalyan peynirlere kolay ulaşamadığını gören işadamlarının yaptığı yatırım onlarca insana istihdam sağlayan, Türkiye’ye döviz kazandıran bir işletme haline geldi. Napoli Antica ismiyle İtalyan bir peynir ustasıyla üretime başlayan şirket, ayda 30 ton üretim yapıyor. Siparişlere yetişemeyen önümüzdeki dönem kapasite artırımını düşünen Napoli Antica, yurtdışına da ihracat yapmaya başladı. İşte detaylar...

Markayla ilgili bir basın toplantısı düzenleyen Napoli Antica yöneticileri, yüksek kalite sütleri anlaşmalı üreticilerden aldıklarını belirtiyor. Üçüncü yılını dolduran şirket, Türkiye’nin önde gelen tüm otellerine ve restoranlarına üretim yapıyor.

Napoli Antica  Hakan Demirbulak, Ongun Emgin ve peynir ustası Cosimo Rotolo’nun kurucu ortaklığında artizan bir peynir üretim atölyesi mottosuyla yola çıktı.

Üretim  3 temel ürün grubunda sınıflandırılarak gerçekleştiriliyor. Bunlar taze peynirler, olgunlaştırılmış peynirler ve tereyağı. Burrata İnek, Burrata Manda, Mozzarella, Fior Di Latte, Ricotta, Stracciatella tam yağlı taze peynirleri oluştururken , Caciotta, Silano, Caciocavallo, Scamorza, Scamorza İsli tam yağlı olgunlaştırlmış peynirleri oluşturuyor. Tereyağ, ise Sarımsaklı Baharatlı ve  Trüf Mantarlı olmak üzere iki farklı şekilde tüketiciyle buluşuyor. Tam yağlı taze peynirleri inek ve manda sütünü kullanarak, tam yağlı olgunlaştırılmış peynirleri inek, manda, keçi, koyun sütünü kullanarak, tereyağı ise sarımsaklı , baharatlı ve trüf mantarlı olarak çeşitleniyor.

Dünyada 8 ülkede bulunan Türkiye’de sadece Napoli Antica’da  olan Burrata makinası dahil olmak üzere üretim, paketleme, sevkiyat alanlarında toplam 25 makine bulunuyor. Araçlar her gün sevkiyata çıkmadan önce gıda mühendislerinin kontrolünde dezenfekte ediliyor. Bir önceki günden hazırlanan ve 4 derece soğuk hava deposunda bekletilen ürünler soğuk zincir araçlara yükleniyor. Soğuk zinciri kırmadan araca yüklenen ürünlerin dağıtımı belirlenen lokasyonlara göre gerçekleşiyor.
 
Napoli Antica Genel Müdürü Birkan Saytaş, “Öncelikle ürünlerimizde koruyucu ve benzeri herhangi bir girdi bulunmamaktadır. Taze ürünlerdeki hassasiyetten dolayı üretim alanının sıcaklık ve nemi dahi belirli standartlar arasında tutulmak zorundadır. Ürünlerin müşterilerimize her gün aynı standartta ulaşması için bütün proses aşamalarında kontrol noktaları önceden belirlenip kayıt altına alınmaktadır. Peynirlerimiz yerli üreticiden aldığımız yerli süt, İtalyan şef ve İtalya reçetesi ile üretilmektedir. İtalya’da fiyatlar daha uygun çünkü pazarda rekabet seviyesi yüksek fakat Türkiye’de rekabet seviyesi az olduğu için fiyatlar ve maliyet fazla. Bu duruma ek olarak biz daha çok hijyene ve makineleşmeye önem veriyoruz. İtalya’daki insanlar bu peynirlere alışkın oldukları için üretim yerlerinin ne koşullarda olduğu onlar için önemli olmuyor. Bu yüzden tesisimize geldiklerinde hijyene verdiğimiz önemi gördüklerinde şaşırıyorlar”şeklinde konuştu.

Şirketin ortağı Ongun Emgin ise, 50 milyon liralık yatırımın yapıldığını ve yeni bir tesis yatırımının da ihtimal dahilinde olduğunu belirtti. Emgin, 6 kişiyle başlayan üretimin şu anda 47 kişiye ulaştığını belirterek, “Şu anki tesisimiz Etiler’de eski bir depoydu. Burayı uzun süreli çalışmayla temizledik ve ekonomiye kazandırdık” dedi.
 
Napoli Antica aylık 30 ton, yıllık 360 - 400 ton peyniri tüketici ile buluşturuyor.

2 çocuk annesi Instagram fenomeni hayatını kaybetti! Kuvvetli sağanak geliyor... Bu iller dikkat! Esad'ı deviren Türkmen komutanlardan Devlet Bahçeli'ye ziyaret!
Sonraki Haber