İtirazın İptali Davası Nerede Açılır?

İtirazın İptalinin Konusuna Göre Görevli Mahkemeler Hangileridir?

İtirazın iptali davaları farklı alanlarda gerçekleştirilebilmektedir. Bu alanların başında ticaret faaliyetleri, işçi ve işveren davaları ve mülk sahipleri ile kiracıları arasındaki durumlar yer almaktadır. Bahsi geçen bu alanlar, farklı mahkemelerin itirazın iptali davalarında görevli olmasını oluşturmaktadır. İtirazın iptalinin konusuna göre görevli olan mahkemeler şu şekilde özetlenebilir;

· Ticaret alanında gerçekleşen hesaplara ya da sözleşmelere dayanan icra takiplerinde Asliye Ticaret Mahkemeleri görev almaktadır.

· İşçi ve işveren arasındaki tazminat, yıllık ücretler ile ilgili anlaşmazlıklar ya da fazla mesai ücretleri ile ilgili konularda görev alan mahkeme İş Mahkemesi olarak belirlenmiştir.

· Kira ve kat mülkiyeti ile ilgili konuları içeren davalarda görevli olan mahkemeler, Sulh Hukuk Mahkemeleridir.

· Tüketicileri içeren ve fatura ya da sözleşme ile ilgili davalarda görevli olan mahkeme Tüketici Mahkemeleridir.

15 çocuk ölümünden 9'u Güran ailesinden! Çarpıcı liste... Metin Arolat bu fotoğraftan sadece ben kaldım demişti... Fenerbahçe'nin derbi 11'i belli oldu! Jose Mourinho'dan sürpriz Çalışan emekliler dikkat! Maaşınız kesintiye uğrayabilir... Galatasaray'ın derbi ilk 11'i belli oldu! Okan Buruk'tan sürpriz karar Victor Osimhen'in Galatasaray'a transferinin perde arkası aralandı!