İzmir'de bir binada tüp patladı: Ölü sayısı 5'e yükseldi! Bakan Yerlikaya, patlama anını paylaştı

İzmir'in Torbalı ilçesi Ayrancılar Mahallesi'nde bir kıraathanedeki sanayi tipi tüp patladı. Patlama nedeniyle çok sayıda kişi yaralanırken ölü sayısı 5'e yükseldi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, patlama anını paylaştı.

İzmir'in Torbalı ilçesi Ayrancılar Mahallesi, Barış Manço Caddesi'ndeki bir unlu mamuller dükkanında saat 15.00 sıralarında patlama oldu. Doğal gaz kaynaklı olduğu belirtilen patlamada 4 kişi hayatını kaybetti. 10'u ağır 20 yaralı ise hastaneye kaldırıldı. İhbar üzerine adrese jandarma, sağlık, itfaiye ve AFAD ekipleri sevk edildi.

VALİ ELBAN: TEDBİREN GAZ KESİLDİ

İzmir Valisi Süleyman Elban, patlamayla ilgili yaptığı açıklamada, "Restorandaki sanayi tipi tüpün patlaması sonucu 4 vatandaşımız hayatını kaybetti" dedi.

TORBALI BELEDİYE BAŞKANI: ÇOK KÖTÜ BİR DURUM, KRİZ MASASI KURUYORUZ

Torbalı Belediye Başkanı Övünç Demir de patlamayla ilgili açıklama yaptı. Demir, "Toplam ölü sayısı 4'e çıktı. Sağlı sollu, alttan üstten her taraf boşaltıldı. Kolonlar zarar görmüş olabilir. Hepimiz buradayız. Biz de elimizden gelen desteği veriyoruz mahalle halkına. Yerde insanlar yatıyor. Çok kötü bir durum, kriz masası kuruyoruz" ifadelerini kullandı.

İÇİŞLERİ BAKANI ALİ YERLİKAYA'DAN AÇIKLAMA!

Bugün İzmir Torbalı’daki Fevzi Çakmak mahallesinde bulunan bir kıraathanede ilk belirlemelere göre sanayi tüpünden kaynaklandığı değerlendirilen bir patlama meydana gelmiştir. Olay bölgesine; İzmir İl AFAD'dan 2 araç 9 personel, İl Sağlık Müdürlüğünden 8 ambulans 2 UMKE ekibi ve 36 personel sevk edilmiştir. Patlamada maalesef 4 vatandaşımız hayatını kaybetmiş, 35 vatandaşımız da yaralanmıştır. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Konuya ilişkin tahkikat devam etmektedir. Gelişmelerden kamuoyu bilgilendirilecektir.

ÖLÜ SAYISI ARTTI

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, Torbalı ilçesi Ayrancılar Mahallesi'ndeki patlamada 5 kişinin öldüğünü, 63 kişinin yaralandığını belirtti.

 
 
Türkiye'nin Avusturya zaferi İdlib'de coşkuyla kutlandı! "Akkuyu'yu bir an önce devreye almak istiyoruz" Ferdi Kadıoğlu, EURO 2024'e damgasını vurdu!
Sonraki Haber