Kabak çekirdeğinde ölçüyü kaçıranlar, bağırsak rahatsızlığı riski ile karşı karşıya kalıyor! Bağırsak sağlığınız için bu ölçüye dikkat!
Kabak çekirdeği, birçok kişi tarafından sevilerek tüketiliyor. Ancak bu atıştırmalığın aşırı tüketimi ciddi zararlara yol açıyor. Kabak çekirdeğinde aşırıya kaçmak, bağırsak ve sindirim sistemini olumsuz etkiliyor. İşte detaylar…
Kabak çekirdeği bugüne kadar hep faydaları ile gündeme geldi. Özellikle bağırsak parazitlerinden kurtulmak isteyen kişilere sık sık kabak çekirdeği tavsiye ediliyor. Ancak kabak çekirdeğinin birtakım zararları da bulunuyor. Özellikle aşırı tüketim hakinde bağırsak ve sindirim sistemi üzerinde hasara sebebiyet veriyor.
Kabak çekirdeği kuruyemiş olarak sıklıkla tüketiliyor. Kabak çekirdeğinin antioksidan özelliği bulunuyor. Aynı zamanda bağışıklığı güçlendiriyor. İltihabın atılması noktasında fayda sağlıyor. Kanser riskini azaltan bir etki sağladığı da söyleniyor. Ancak aşırı tüketim halinde kabak çekirdeğinin zararları ortaya çıkabiliyor.
KABAK ÇEKİRDEĞİ NE KADAR TÜKETİLMELİ?
Her yiyecek, aşırı tüketildiği takdirde insan sağlığına zarar veriyor. Bunlardan biri de kabak çekirdeği oluyor.
Kabak çekirdeğinin günde en fazla bir avuç olacak şekilde tüketilmesi gerekiyor. Daha fazla tüketimi halinde zararlı olabiliyor.
KABAK ÇEKİRDEĞİNİN ZARARLARI
Kabak çekirdeğini aşırı tüketmek, kilo almaya sebep olabiliyor. Bunun yanı sıra sivilcelerin çıkmasını da tetikliyor. Cilt yapısı sivilce oluşumuna müsait olan kişilerin ölçülü tüketime özen göstermesi gerekiyor.
Aşırı tüketim halinde gaz ve şişkinlik yapabiliyor. Düzenli ve az miktarda tüketimi kabızlığı önlese de aşırı tüketim halinde kabızlığa yol açma ihtimali bulunuyor. Çiğneme ve yutkunma problemi olanlar için kabuksuz kabak çekirdeği tüketmek daha sağlıklı oluyor.
Sindirimi zor bir besin olan kabak çekirdeği, kolit ve crohn hastalıklarının belirtilerinin şiddetlenmesine yol açıyor.
KABAK ÇEKİRDEĞİNİN FAYDALARI
Kabak çekirdeği doğru miktarlarda tüketildiği takdirde diyabet riskini önleyici etki yapıyor. Kansere karşı savaşan bir besin olarak biliniyor. Mesanenin daha sağlıklı bir yapıya sahip olmasını sağlıyor.
Uyku kalitesini artırıcı etki yapıyor. Diyet boyunca az miktarda olacak şekilde tüketilmesinde bir sakınca bulunmuyor. Antioksidan yapısı sayesinde vücudun daha güçlü hale gelmesine yardımcı oluyor. Kabak çekirdeğini günde en fazla bir avuç tüketmek gerekiyor.