'Kabinede kan değişikliğini ele alacağız'

Başbakan Yıldırım Bloomberg News’a konuştu: Önümüzdeki aylarda kabinede kan değişikliği konusunu ele alacağımızı düşünüyorum. ‘Hayır’ oyu verenleri sorgulayacak değiliz. Niye ‘hayır’ dediklerini anlamak için çalışma yapacağız

Bloomberg News'e mülakat veren Başbakan Binali Yıldırım, Bakanlar Kurulu'nda değişikliğini "kan tazelemesi" olarak değerlendirip "Bunu da Sayın Cumhurbaşkanımızla istişare süreci içerisinde gerçekleştiririz. Önümüzdeki aylarda bu konuyu ele alacağımızı düşünüyorum" dedi. İngilizce olarak yayımlanan röportajda Yıldırım şu mesajları verdi:

MEŞRUİYET TARTIŞMASI YOK: "Evet" oylarının "hayır"dan 1 tane fazla çıkması bu işin meşruiyetini tartışmayı ortadan kaldırır. Hep bunu söylediğimiz için sonuçta da "bizim açımızdan az oldu, fazla oldu" demenin bir anlamı yok.

ŞİMDİ KUCAKLAŞMA ZAMANI: Asla "hayır" verenleri "Niye 'hayır' verdin" diye sorgulayacak değiliz. Onların niye "hayır" verdiklerini daha iyi anlamak için çalışma yapacağız. Artık önümüze bakmamız lazım. Bütün vatandaşlarımızı kucaklayarak Türkiye'nin hedeflerine doğru birlikte yol almamız icap ediyor.

OLAĞANÜSTÜ KONGRE MÜMKÜN: 2018'de olağan kongremiz var. Ancak daha önce bu ilçe il kongrelerini yapmadan genel kongreyi yapma kararı elbette her zaman alınabilir. Geçmişte var. Şimdi de bu mümkün. Önce birinci adım, Cumhurbaşkanımız'ın partimize üyeliğinin tekrar sağlanması. Ondan sonra partimiz yetkili kurullarında konu değerlendirilecek ona göre karar vereceğiz. Bu konuda tereddüdümüz yok.

ERKEN SEÇİM SÖZ KONUSU DEĞİL: 15 yıllık iktidarımız döneminde mecbur kalmadıkça erken seçim yapmadık. Çünkü erken seçim belirsizlik getiriyor. Şu anda erken seçime gidecek bir durum da söz konusu değil.

REVİZYON DEMOKRASİNİN GEREĞİ: (Kabinede revizyon var mı?) Kimin gideceği, kimin geleceği, isimler üzerinde konuşmamız çok doğru olmaz. Zaman zaman Bakanlar Kurulu'nda kan tazelemesi yapmak demokrasinin gereğidir. Tabii ki şartlar oluştuğunda, ihtiyaç hasıl olduğunda değişikliğe gidilebilir. Bunu da Sayın Cumhurbaşkanımızla bir istişare süreci içinde gerçekleştiririz.

BÜYÜME HEDEFİ: 2017'de büyümede yüzde 4.4 hedef koymuştuk. Buna yaklaşacağımızı düşünüyorum. Ayrıca doğrudan yabancı yatırımcıların daha fazla Türkiye'ye geleceğini düşünüyorum. Türkiye'nin iç ekonomisindeki canlanma daha da artacak. Halkoylaması bitti, önümüzü görüyoruz. Türkiye'nin yarını bugününden daha iyi olacak.

GÜLEN'İN İADESİNİ BEKLİYORUZ: Bizim ABD'den beklentimiz Fetullah Gülen'in iade edilmesidir. Bu darbenin planlayıcısı, azmettiricisi, talimatlarını verenin o olduğuna hiçbir tereddüdümüz yok.

AB BİR KARAR VERSİN:
AB maalesef halkoylaması sürecinde çok taraflı bir tutum içine girdi. AB değerlerinin yok olduğunu, bu süreçte gördük. AB'nin oturup gelecek vizyonuna karar vermesi lazım. AB'yi samimiyete davet ediyoruz. "Hıristiyan olmayan bir ülkenin yeri yok" düşüncesi kafalarının arkasında varsa, bunu dürüstçe ortaya koymaları lazım.
Başbakan Yıldırım, bugün saat 12.00'de MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi Çankaya Köşkü'nde kabul edecek.

AKPM'NİN KARARI TAMAMEN SİYASİ
(AKPM'nin 'siyasi denetim' kararı) Bu karara şaşırmadık. Tamamen siyasi, Türkiye'nin gerçekleriyle örtüşmüyor. Önümüzdeki günlerde zannediyorum AB'de bu kararın yansıması görülecektir. Zaten AB ile ilişkilerimiz en olumsuz düzeye erişmiş gözüküyor. Bunun gelmesiyle de çok fazla bir değişiklik olmaz.
(TSK'nın Irak'taki Sincar ve Suriye'deki Karaçok dağlarına yaptığı hava harekatı) Türkiye terörle amansız bir mücadele yapıyor. Bir yandan Feto, ikinci husus PKK, üçüncü husus da DEAŞ örgütüne yönelik. Ülkemizin ve milletimizin can, mal güvenliğine yönelik tehditleri devam ederse, tehdidin a ülkesinden, b ülkesinden geldiğine bakmayız, tehdidi yerinde bertaraf etmek için adımları atarız. Yapılan operasyon bu anlamda değerlendirilmesi icap eden bir konudur.

YAPISAL REFORMLARA DEVAM...
"Mali disiplini asla elden bırakmayacağız. Bu bizim bütçemizin dengeleri açısından gerekli. İkincisi, yapısal reformlara kararlılıkla devam edeceğiz. Üçüncüsü, üretime yatırım yapmaya, teşvik yapmaya devam edeceğiz. 2017'de tahminleri olumlu anlamda yanıltacak bir sonuç alacağımıza inanıyorum. İç ve dış ortaklıklara da gidebilir. Her türlü firma alım satımı, parasal işlemler, tahvil çıkarma vs. Varlık Fonu bir anlamda Türkiye'nin finansal işlemlerde faiz yükünü azaltmaya yönelik, ülkeye katma değer sağlayacak her türlü fırsat sağlayan işlemlere girmesini öngören bir yapı. Dünyada bunun örnekleri var."

26 Kasım Salı borsa günü düşüşle tamamladı! İşte kazandıran hisseler Slovan Bratislava - Milan Maçı Ne Zaman, Nerede ve Hangi Kanalda Anne için istenen ceza belli oldu!
Sonraki Haber