Kabızlık nedir, nasıl geçer? Bebeklerde kabızlık sebepleri nedir? Bebeklerde kabızlık çözüm yolları nelerdir?

Kabızlık, dışkılamanın normal süresinin aksaması ve dışkının sertleşmesi ve zor çıkması durumudur? Yetişkinlerde kabızlık nedir, nasıl oluşur? Bebeklerde kabızlık sebepleri nedir? Bebeklerde kabızlık nasıl geçer?

Bebeklerde ve yetişkinlerde farklı etkiler sebebi ile dışkılamanın gecikmesi ve sertleşmesi durumuna kabızlık denilmektedir. Sağlıklı ve dengeli beslenen kişilerde seyrek olsa da görülebilmektedir. Sindirim sistemi problemi olan kabızlık, ara sıra oluşabileceği gibi kronikleşerek de uzun bir süre devam edebilir.

KABIZLIK NEDEN OLUR?

Kabızlığın birçok nedeni olabilir. En yaygın nedenleri şunlardır:

·       Yetersiz lif tüketimi: Lif, dışkının yumuşamasına ve kolay geçmesine yardımcı olur.

·       Yetersiz sıvı tüketimi: Su, dışkının yumuşamasına yardımcı olur. Yetersiz sıvı tüketimi, dışkının sertleşmesine ve kabızlığa neden olabilir.

·       Hareketsiz yaşam tarzı: Düzenli egzersiz yapmak, bağırsak hareketlerini uyarır ve kabızlığı önler. Hareketsiz yaşam tarzı, bağırsak hareketlerini yavaşlatır ve kabızlığa neden olabilir.

·       Bazı ilaçlar: Bazı ilaçlar, kabızlığa neden olabilir. Örneğin, opioid ağrı kesiciler, antidepresanlar ve antibiyotikler kabızlığa neden olabilir.

·       Hormonal değişiklikler: Hamilelik, menopoz ve hipotiroidi gibi hormonal değişiklikler kabızlığa neden olabilir.

·       Bazı hastalıklar: Bazı hastalıklar, kabızlığa neden olabilir. Örneğin, Parkinson hastalığı, multipl skleroz ve Hirschsprung hastalığı gibi hastalıklar kabızlığa neden olabilir.

Kayserispor 2-6 Fenerbahçe maç özeti ve golleri izle beIN SPORTS özet Gazeteci Hakan Sataroğlu kimdir ve neden saldırıya uğradı? "Ambulans şoförüne bebek başına 750 TL ödüyordum" Malatya ve Bursa'da üst üste deprem Türkiye'nin en çok altın yatırımı yapan illeri belli oldu İstanbul'da mevsimin ilk kar yağışı başladı!